ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

Εν μέσω συνθημάτων στήριξης της Κύπρου και κατά των μνημονίων, με την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου. Στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο και κατά την διάρκεια της παρέλασης μια ομάδα από την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Πολιτών Φορέων Αρκαδία είχε αναρτήσει πανό και φώναζε συνθήματα στήριξης της Κύπρου, χωρίς να δημιουργηθεί περεταίρω ζήτημα.
Στο Ναύπλιο, ομάδα πολιτών είχε σηκώσει πανό που έγραφε «ΟΧΙ στο Δ' ΡΑΪΧ» με φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελάριου και ναζιστικά σύμβολα. Φώναζαν συνεχώς συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, κατά των πολιτικών και υπέρ της Κύπρου, ενώ στο τέλος προσπάθησαν να κινηθούν προς την εξέδρα των επισήμων, που βρισκόταν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής 'Αγγελος Συρίγος, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες κι ο δήμαρχος, χωρίς όμως να το κατορθώσουν αφού εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την παρέλαση.
Στην Καλαμάτα, ομάδα πολιτών φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και υπέρ της Κύπρου, με πλακάτ και πανό σε όλη την διάρκεια της παρέλασης, που έγινε υπό την αυστηρή εποπτεία δυνάμεων της αστυνομίας παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Στο τέλος της παρέλασης και αφού είχαν αποχωρήσει οι επίσημοι, οι πολίτες που διαμαρτύρονταν έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.