ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

 Ένας λαός σε απόγνωση – σε μια χώρα που δεν ευημερούν πια ούτε αριθμοί ούτε άνθρωποι» !!!
Βαρύ είναι το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της άγριας πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά νοικοκυριά και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
 Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ την ίδια στιγμή το ημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος της χώρας εκτοξεύονται στα ύψη επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη.
Επιπλέον, όπως τονίστηκε  το πρωί από το βήμα του 29ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, «η ελληνική κοινωνία ζει ένα δημοσιονομικό πανικό και ένα κλίμα ιδιότυπης πρωτόγνωρης τρομοκρατίας. Εδώ και μήνες, η κυβέρνηση προβαίνει σε διαδοχικές ανακοινώσεις μέτρων περιορισμού εισοδημάτων, που όμοιό της δεν έχει ζήσει η ελληνική κοινωνία, που οδηγείται στην φτώχεια, στην εξαθλίωση, στο κοινωνικό περιθώριο».
 Μεγάλα θύματα –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΠΟΚΠ- είναι οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι και «πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος και την επιβολή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, οι αγορές».
Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, «οι επιλογές με τα συνεχή εισπρακτικά μέτρα και τα πακέτα δραστικών περικοπών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, μειώνουν τα έσοδα και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία. Αντιθέτως, έχουν ως αποτέλεσμα:
-Παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία
-Συνταξιούχους να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών
-Ουρές στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας
-Ουρές στα Ταμεία για τα βιβλιάρια υγείας – για εξετάσεις – για φάρμακα
-Ράντζα στα νοσοκομεία και ουρές στα εξωτερικά ιατρεία
-Ουρές στη ΔΕΗ για ρυθμίσεις ηλεκτρικού και χαρατσιών.
-Σπίτια χωρίς ηλεκτρικό
Ένας λαός σε απόγνωση – σε μια χώρα που δεν ευημερούν πια ούτε αριθμοί ούτε άνθρωποι».
Οι αριθμοί
Για το «καμπανάκι» που χτυπά για την αδιέξοδη πολιτική κυβέρνησης και τρόικας η ΠΟΠΟΚΠ επικαλείται τις επίσημες στατιστικές: Το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στα 15,9 δισ. το 2012 στο 8,2% του ΑΕΠ. Το δε εξωτερικό χρέος της χώρας που από 183% του ΑΕΠ το 2010, αυξήθηκε στο 226% το 2012 και 261% φέτος παρά τις παρεμβάσεις.
Με την καταγεγραμμένη ανεργία τον Ιανουάριο να εκτινάσσεται στο 27,2% από 21,5% τον Ιανουάριο του 2012, η χώρα μας καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στην ευρωζώνη, ενώ η πραγματική στο 32% (μακροχρόνια άνεργοι), με τους ανέργους να ανέρχονται στο 1.348.742 άτομα. Το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.
Από το 2010 την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, χάθηκαν 506.803 θέσεις εργασίας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η αλματώδης αύξηση των μακροχρόνια ανέργων, που το 2012 αντιστοιχούσαν στο 39% του συνόλου των ανέργων. Ενδεικτικό μάλιστα, της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης των ανέργων είναι το γεγονός ότι μόλις το 25% του συνόλου των ανέργων παίρνουν επίδομα ανεργίας. 
Αλλά και σε αυτούς που καταγράφονται ως εργαζόμενοι, αυτοί απασχολούνται με διάφορες ελαστικές μορφές απασχόλησης (3ωρα-4ωρα-3ημερα-2ημερα). Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, η πολιτική των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η εφαρμογή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων και η συμπίεση του εργατικού κόστους έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.