ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΌΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-1020, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Τρίπολη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, προσκεκλημένος του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Απευθυνόμενος προς τους συνέδρους, με σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αγγελάκας,οριοθετώντας το ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης της νέας εταιρικής σχέσης θα πρέπει να είναι:

·         Η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(Δήμους, κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, επιστημονικούς, επιμελητηριακούς θεσμούς και πολίτες).
·         Η αντικειμενική και ρεαλιστική στοχοθεσία που θα βασίζεται πάνω στη γνώση των αναγκών της Πελοποννήσου.
·         Η ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από θέματα και πολιτικές που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά, όπως π.χ. η διαχείριση των απορριμμάτων.
·         Η δεσμευτική τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
·         Η διαφάνεια στην τήρηση των διαδικασιών και στη διαχείριση των χρημάτων.
·         Και ακόμα, η προσπάθεια να απορροφήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το σύνολο των υπολειπομένων χρημάτων που της αναλογούν για την τρέχουσα διαχειριστική περίοδο και να εντάξει εκείνα τα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε, επίσης και στα προβλήματα, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα στο δρόμο προς την ανάπτυξη, επισημαίνοντας αυτά του μεγάλου βαθμού γραφειοκρατικών διαδικασιών, της κακής κατανομής των υπαλλήλων, της αδυναμίας ποσοτικής και ποιοτικής αξιολόγησης του παρεχόμενου έργου αλλά και της άδικης μισθολογικής εξίσωσης και επαγγελματικής εξέλιξης των στελεχών με το ισχύον σύστημα και κυρίως της ύπαρξης «κακομαθημένων» επενδυτών, πρόχειρων μελετών, προσπάθεια για υπέρβαση των νόμων και ακόμα και σήμερα, ατολμία στη λήψη αποφάσεων λόγω πολιτικού κόστους.

Ο κ. Αγγελάκας τόνισε, επίσης, ότι οι πολίτες, οι επενδυτές, η κοινωνία, περιμένει από τις Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να εργασθούν κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο με αρχές που διέπονται από πρακτικό πνεύμα και διάθεση επίλυσης προβλημάτων, ταχύτητα στη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων, αντίληψη του μείζονος οφέλους, με πίστη στο νόμο, αλλά όχι υπερβολή στην εφαρμογή του και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, Περιφέρεια, γνωμοδοτούσες υπηρεσίες, επενδυτές, συμβούλους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.