ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ικανοποιημένοι για την επανεκκίνηση - μετά από διακοπή δύο ετών - των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες δήλωσαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψη τους στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού.

"Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επομένως η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει", τόνισε ο Αντ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως η επανεκκίνηση των έργων αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και πρόσθεσε: "Μπορεί να λειτουργήσουν ως μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Έχουμε περάσει πολλά, δραματικά τα τρία τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος τώρα να αρχίσουμε να δρέπουμε κάποιους καρπούς. Μέσα σε μια Ευρώπη ανασφαλή, νευρική πρέπει να θωρακίσουμε την πατρίδα μας. Εμείς αγωνιζόμαστε παλεύουμε, διαπραγματευόμαστε. Δεν είναι η ώρα για μιζέριες και διάσπαση του εθνικού μετώπου. Χρειάζεται αλήθεια, δουλειά και ενότητα".
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματός του, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, τόνισε: "Ένα αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα. Είναι μια σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το Δυτικό άξονα. Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή μας είναι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων. Ήταν μεγάλη 'ψυχολογική ένεση', η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, με 25.000 περίπου εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, που βρέθηκε επίσης στο εργοτάξιο δήλωσε: "Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά".
Οι πολιτικοί αρχηγοί επισκέφθηκαν τρία από τα εργοτάξια της Κορίνθου – Πατρών, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινούσαν και οι εργασίες και στους άλλους μεγάλους οδικούς άξονες, δηλαδή τη Νέα Οδό ή αλλιώς Ιονία με δύο άξονες, τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65 και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Το κομμάτι της Ολυμπίας Οδού από την Ελευσίνα έως την Πάτρα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2015 και αργότερα θα επεκταθεί σε Πύργο και Τσακώνα. Με την ολοκλήρωση των έργων ένας δρόμος που έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές θα μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Ζυλ Γκοντάρ, είπε εξηγώντας σχετικά με το έργο στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: "Η αρτηρία που θα τροφοδοτεί, το εμπόριο και τον τουρισμό θα δίνει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης ως τον επόμενο αιώνα ελπίζω

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.