ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελλ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Η πολιτική σκοπιμότητα για την "Ολυμπία Οδό" δυστυχώς έχει ανοίξει την όρεξη της πολιτικής αντιπαράθεσης και στο γειτονικό Νομό της Ηλείας . Με μια σειρά από εύλογα ερωτήματα που δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθούν άμεσα λόγο της οικονομικής ρευστότητας, αλλά και του προβλήματος εξόδου από την σύμβαση της "Ολυμπίας οδού" πάνω από τις μισές τράπεζες που συμμετείχαν, λόγο οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάτι που γνωρίζουν όλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα σήμερα με μια συνέντευξη τύπου αφού αναφέρει σωστά τα ερωτήματα αυτά που απασχολούν ιδιαίτερα όλους τους κατοίκους της δυτικής Πελοποννήσου «εγκαλεί» τον Πρωθυπουργό διότι δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή του να τον συναντήσει κάνοντας του μάλιστα και υποδείξεις ποιούς θα συναντά.
Ο Πρωθυπουργός ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι παρακολουθεί το θέμα στενά και μάλιστα και κάτω από την καθημερινή σχεδόν πίεση του Υπουργού Πολιτισμού από την Ηλεία Κώστα Τζαβάρα που τον ενημερώνει λεπτομερέστατα για όλα μια και ο Υπουργός σχεδόν κοιμάται και ξυπνά με τον δρόμο αυτό να είναι συνεχώς στο μυαλό του.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ 31.05.2013
Το θέμα της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα της Ολύμπιας Οδού βρίσκεται σε καθοριστικό, κρίσιμο και αποφασιστικό σημείο όσον αφορά το μέλλον του και τη συνέχιση της κατασκευής του, διότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των αναθεωρημένων Συμβάσεων για τους αυτοκινητόδρομους της χώρας μας (μεγάλα έργα παραχώρησης) και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση τους για επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων αυτών των τροποποιήσεων, των Συμβάσεων Παραχώρησης δηλαδή και της Ολύμπιας Οδού, που δεν θα περιλαμβάνει την κατασκευή στο άμεσο διάστημα του τμήματος αυτού που μας αφορά.
Επανελλειμένως Υπουργοί και διάφοροι εκπρόσωποι του Υπουργείου και της κυβέρνησης, έχουν αναφερθεί ότι δεν απενταχθεί κανένα τμήμα της Ολύμπιας Οδού, αλλά όπως μάλιστα ανέφερε στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή ΝΔ Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια χρονική μετατόπιση σε ορισμένα τμήματα έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης» και επίσης ότι «θα πρέπει τα έργα αυτά να είναι λειτουργικά, να παραδοθούν μέχρι τέλος του 2015, μέχρι τέλους της προγραμματικής περιόδου».
Σε κάθε περίπτωση όμως, για όλους εμάς δεν έχει απαντηθεί
πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα,
 πότε θα παραδοθεί,
 ποιοι θα είναι οι ρυθμοί κατασκευής του.
 πως τα έργο θα παραδοθεί μέχρι τέλους 2015, ή εννοούν την κατασκευή του μετα το τέλος του 2015 και
 μέσω ποιού προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί.
Είναι γνωστό ότι όλοι οι φορείς του Νομού Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι, αλλά και οι πολίτες, με διάφορους τρόπους έχουν εκδηλώσει την αντίθεση τους στη διακοπή των εργασιών και την μη επανεκκίνηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα και ζητούν με τ' επιτάσεως την επανέναρξη της κατασκευής του άμεσα.
Οι προσπάθειες μας για την επίλυση του προβλήματος και η συζήτηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα ατελέσφορες και γι΄αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, για να μας δώσει μία ενημέρωση αλλά και να του μεταφέρουμε το αίτημα των κατοίκων της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.
Σήμερα σας δίνω για ενημέρωση σας την 5η επιστολή που έχουμε στείλει στον Πρωθυπουργό για συνάντηση, έναν μήνα μετά από την επικοινωνία και την συνάντηση που είχαμε στα εργοτάξια της Ολύμπιας Οδού, όπου και μας υποσχέθηκε διαμέσου του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη (επιστολή στον κ. Κ. Χατζηδάκη στείλαμε την ίδια μέρα 25.04.2013), να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτή η πολυπόθητη και πολυθρύλητη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Στην επιστολή μου όπως θα δείτε επαναλαμβάνω τα αιτήματα των Ηλείων, εκθέτω την συνεχή προσπάθεια μας να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό, παρουσιάζω τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή μας η μη κατασκευή του και περιγράφω ότι αυτό αποτελεί ένα Παμπελοποννησιακό και όχι μόνο, αίτημα.
Στο διάστημα των τόσων μηνών που ζητάμε συνάντηση, ο Πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με πάρα πολλούς και βέβαια δεν ομιλώ για τις υποχρεώσεις και τις δειθνείς σχέσεις της χώρας μας, αλλά με πολλούς φορείς και εκπροσώπους περιοχών.
Μάλιστα, πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ (Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας) και πιστεύουμε ότι αφού υπάρχει χρόνος για αυτού του είδους συναντήσεις, μπορεί και να βρεθεί χρόνος για τους εκπροσώπους πέντε (5) Νομών και εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, για ένα δίκαιο αίτημα μας.
Όπως καταλαβαίνετε μιλάω με πίκρα, διότι αν δεν μας απαντήσει η κυβέρνηση, αν ο Πρωθυπουργός δεν μας δώσει λύσεις, εξηγήσεις και τέλος πάντων να μας ενημερώσει τι θα γίνει με το μέλλον του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, από πού εμείς θα ενημερωθούμε;
Κλείνοντας, θεωρώ ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, η προσωπική μου άποψη είναι αφού ξανασυγκεντρωθούμε αυτοί που είχαμε συγκεντρωθεί στην Ολυμπία, (που θα αποδείξει και ποιοι συνεχίζουν να παλεύουν) , πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλου είδους δράσεις, πιο αποφασιστικές και δυναμικές, γιατί τα όρια της αναμονής και της προσπάθειας διαλόγου έχουν νομίζω πια εξαντληθεί.
Επίσης, οι εκπρόσωποι στη Βουλή όλων των Νομών που επηρεάζει αυτή η απόφαση, πρέπει να λάβουν δράση και να τοποθετηθούν αναλόγως, όταν εισαχθεί προς ψήφιση η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης της Ολύμπιας Οδού, που θα παραπέμπει στο αόριστο μέλλον την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.