ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΑ- ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΛΛΟΙΩΣΗ της φυσιογνωμίας της περιοχής «Ροβόλα» στην Κάτω Βέργα και καταστροφές τόσο στο φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον, όσο και σε ιδιοκτησίες, λόγω έργων κατασκευής κατοικιών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε αυτές από τους εργολάβους μηχανικούς Γιάννη Ηλιόπουλο και Γεώργιο Μπουγά, διαπιστώνει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Σύμφωνα με έκθεσή τους οι επιθεωρητές προσδιορίζουν τις αυθαίρετες παρεμβάσεις ως εξής: • κοπή δέντρων, καταστροφή ελαιόδεντρων, εκχέρσωση και αποψίλωση έκτασης σε πλαγιά βουνού με μεγάλες κλίσεις, • « εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές και επιχωματώσεις) σε κοινοτική οδό, πλακόστρωτο δρόμο, παλιό μονοπάτι, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες (περιβαλλοντική, οικοδομική) και εγκρίσεις, • εκτέλεση εργασιών σε μη οριοθετημένα γήπεδα και επεμβάσεις σε παρακείμενες ιδιοκτησίες (καταστροφή περιφράξεων, αλλοίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών/εμβαδού, υπερύψωση στάθμης καταστρώματος δρόμου με αποτέλεσμα το επίπεδο των παρακείμενων ιδιοκτησιών/κατοικιών να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το δρόμο και συνέπεια αδυναμία πρόσβασης, πλημμύρες, κ.ά.) • καταστροφή παλαιών πετραλώνων (για τα οποία φέρεται να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες χαρακτηρισμού το ΥΠΠΟ). Η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ που υπογράφει η τομεάρχης Γ. Κοτίνη αποστέλλεται προς ενέργεια:
1. Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2. Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας 3. Στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας 4. Στην 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων 5. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας – Δασαρχείο Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.