ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελλ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ..

maniΜια ά­κρως εν­δι­α­φέ­ρου­σα η­με­ρί­δα με θέ­μα τη Μά­νη, τη Γα­στρο­νο­μί­α και την Προ­σέλ­κυ­ση Του­ρι­στών δι­ορ­γα­νώ­θη­κε α­πό το Δή­μο Δυ­τι­κής Μά­νης, τη Δευ­τέ­ρα 3 Ι­ου­νί­ου 2013, στο Πο­λι­τι­στι­κό Κέν­τρο της Στού­πας. Ο­μι­λη­τές στην Η­με­ρί­δα ή­ταν η κα Νί­κη Μη­τα­ρέ­α, ο κ. Πα­ρά­σχος Α­ξι­ώ­της και ο κ. Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος.
 HTAN ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...
Στον χαι­ρε­τι­σμό του, ο Δή­μαρ­χος Δυ­τι­κής Μά­νης, Δη­μή­τρης Γι­αν­νη­μά­ρας έ­κα­νε μια σύν­το­μη α­να­φο­ρά στις δρά­σεις της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής που α­φο­ρούν στην προ­βο­λή της πε­ρι­ο­χής: Την έκ­δο­ση Λευ­κώ­μα­τος, τις δη­μο­σι­εύ­σεις σε πε­ρι­ο­δι­κά και ε­φη­με­ρί­δες, την πραγ­μα­το­ποί­η­ση τα­ξι­διού στην Αυ­στρα­λί­α με σκο­πό την ε­ξω­στρέ­φεια του Δή­μου, τη δι­ορ­γά­νω­ση F­am T­r­ip του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων α­πο δι­ά­φο­ρες γω­νι­ές της Ελ­λά­δος, οι ο­ποί­οι θαύ­μα­σαν τις ο­μορ­φι­ές της πε­ρι­ο­χής και γνώ­ρι­σαν τους ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες της (μά­λι­στα, ό­πως α­νέ­φε­ρε, στις 8 Ι­ου­νί­ου α­να­μέ­νε­ται το πρώ­το g­r­o­up του­ρι­στών στη Μά­νη, εκ­δρο­μή η ο­ποί­α δι­ορ­γα­νώ­νε­ται α­πο έ­ναν α­πο τους του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες που συμ­με­τεί­χαν στο F­am T­r­ip του Α­πρι­λί­ου), κα­θώς και την εκ­δή­λω­ση για τη Γα­στρο­νο­μί­α, της ο­ποί­ας το δεύ­τε­ρο σκέ­λος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το κα­λο­καί­ρι, με την πα­ρου­σί­α­ση ε­νός μα­νι­ά­τι­κου τρα­πε­ζιού και την προ­βο­λή των το­πι­κών, πα­ρα­δο­σια­κών μα­νι­ά­τι­κων προ­ϊ­όν­των.
 mani2Η ο­μι­λί­α της Δη­μο­σι­ο­γρά­φου – Συγ­γρα­φέ­α Νί­κης Μη­τα­ρέ­α, , ε­στί­α­σε στον τρό­πο με τον ο­ποί­ο, μέ­σα α­πο τον οι­νο-γα­στρο­του­ρι­σμό, μπο­ρού­με να προ­σελ­κύ­σου­με πε­ρισ­σό­τε­ρους του­ρί­στες. Α­να­φέρ­θη­κε στα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του γα­στρο­νο­μι­κού του­ρί­στα, στα ποι­ο­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά των προ­ο­ρι­σμών που θέ­λουν να α­να­πτύ­ξουν τον γα­στρο­νο­μι­κό του­ρι­σμό, ε­νώ εν­τύ­πω­ση προ­κά­λε­σε η α­να­φο­ρά της στα στοι­χεί­α του Παγ­κό­σμιου Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού, σύμ­φω­να με τα ο­ποί­α, το 88% των πα­ρα­γόν­των του του­ρι­σμού παγ­κο­σμί­ως, πι­στεύ­ει ό­τι η γα­στρο­νο­μί­α α­πο­τε­λεί στρα­τη­γι­κό στοι­χεί­ο για την α­νά­δει­ξη της πε­ρι­ο­χής τους.
mani3 Στη συ­νέ­χεια, πή­ρε το λό­γο ο Πα­ρά­σχος Α­ξι­ώ­της – Ε­πί­τι­μος Πρό­ε­δρος Λέ­σχης Δι­ευ­θυν­τών Αρ­χι­μα­γεί­ρων Ελ­λά­δος και E­x­e­c­u­t­i­ve C­h­ef του P­o­r­to C­a­r­r­as G­r­a­nd R­e­s­o­rt, ο ο­ποί­ος α­να­φέρ­θη­κε στις ε­λι­ές, το λά­δι και τα σύ­κα που προ­μη­θεύ­ε­ται α­πο τη Μεσ­ση­νί­α, και τα ο­ποί­α α­πο­τε­λούν βα­σι­κά συ­στα­τι­κά της κου­ζί­νας του ξε­νο­δο­χεί­ου P­o­r­to C­a­r­r­as G­r­a­nd R­e­s­o­rt, στη Χαλ­κι­δι­κή. Μέ­λη­μα των μα­γεί­ρων, ό­πως α­νέ­φε­ρε, εί­ναι το πώς θα βο­η­θή­σουν πε­ρισ­σό­τε­ρο στην α­νά­πτυ­ξη του γα­στρο­νο­μι­κού του­ρι­σμού, ε­νώ μί­λη­σε και για το πρό­γραμ­μα «Ελ­λη­νι­κό Πρω­ι­νό» του Ξε­νο­δο­χεια­κού Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Ελ­λά­δος, το ο­ποί­ο στη­ρί­ζε­ται στη χρή­ση των το­πι­κών προι­όν­των.
mani4Τέ­λος, η ο­μι­λί­α του Δη­μάρ­χου Μεσ­σή­νης Στά­θη Α­να­στα­σό­που­λου, ε­στί­α­σε στη δι­δα­κτο­ρι­κή του δι­α­τρι­βή με θέ­μα τα ποι­ο­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του Μεσ­ση­νια­κού Ε­λαι­ο­λά­δου, με έμ­φα­ση στα αν­τι­ο­ξει­δω­τι­κά και ι­δι­αί­τε­ρα στην πε­ρί­πτω­ση της Δυ­τι­κής Μά­νης. Τό­νι­σε τη θε­τι­κή συ­νει­σφο­ρά της κα­τα­νά­λω­σης ε­λαι­ο­λά­δου στην υ­γεί­α και χα­ρα­κτή­ρι­σε α­νε­πί­τρε­πτο να μα­γει­ρεύ­ουν οι το­πι­κές ε­πι­χει­ρή­σεις με άλ­λες λι­πα­ρές ου­σί­ες πλήν του ε­λαι­ο­λά­δου, συμ­φω­νών­τας και ο ί­διος με την ά­πο­ψη ό­τι η κά­θε πε­ρι­ο­χή θα πρέ­πει να σέ­βε­ται το προ­ϊ­όν της.
Α­κο­λού­θη­σε δι­α­λο­γι­κή συ­ζή­τη­ση και πα­ρου­σι­ά­στη­καν τρό­ποι με τους ο­ποί­ους μπο­ρούν οι ε­στι­ά­το­ρες και ξε­νο­δό­χοι να α­να­δεί­ξουν την το­πι­κή γα­στρο­νο­μί­α, προ­σελ­κύ­ον­τας πε­ρισ­σό­τε­ρους του­ρί­στες.
Την εκ­δή­λω­ση πα­ρα­κο­λού­θη­σαν Μέ­λη του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δή­μου Δυ­τι­κής Μά­νης, εκ­πρό­σω­ποι φο­ρέ­ων της πε­ρι­ο­χής (Σύλ­λο­γος Ε­παγ­γελ­μα­τι­ών Δή­μου Δυ­τι­κής Μά­νης, Σύλ­λο­γος Κα­τα­λυ­μα­τι­ών Δή­μου Δυ­τι­κής Μά­νης), εκ­πρό­σω­ποι πο­λι­τι­στι­κών συλ­λό­γων της πε­ρι­ο­χής, ε­στι­ά­το­ρες, ξε­νο­δό­χοι, αλ­λά και πο­λί­τες που ή­θε­λαν να μά­θουν πε­ρισ­σό­τε­ρα για το γα­στρο­νο­μι­κό του­ρι­σμό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.