ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ..

Η Γε­νι­κή Α­στυ­νο­μι­κή Δι­εύ­θυν­ση Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου, δη­μο­σι­εύ­ει συ­νο­λι­κά στοι­χεί­α που α­φο­ρούν στα θέ­μα­τα ο­δι­κής α­σφά­λειας και τρο­χο­νο­μι­κής α­στυ­νό­μευ­σης που συ­νέ­βη­σαν, κα­τά την διά­ρκεια του μη­νός Μα­ΐ­ου του 2013, στην ε­δα­φι­κή αρ­μο­δι­ό­τη­τα των Νο­μών Αρ­γο­λί­δας, Αρ­κα­δί­ας, Κο­ριν­θί­ας, Λα­κω­νί­ας και Μεσ­ση­νί­ας. Η δη­μο­σί­ευ­ση των μη­νια­ίων στοι­χεί­ων συ­νο­δεύ­ε­ται με στα­τι­στι­κά – α­ριθ­μη­τι­κά στοι­χεί­α του αν­τί­στοι­χου περ­σι­νού μή­να. Στην ε­δα­φι­κή αρ­μο­δι­ό­τη­τα της Γε­νι­κής Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Πε­ρι­φε­ρεί­ας Πε­λο­πον­νή­σου, ση­μει­ώ­θη­καν 46 τρο­χαί­α α­τυ­χή­μα­τα με πα­θόν­τες (νε­κροί, σο­βα­ρά και ε­λα­φρά τραυ­μα­τί­ες), έ­ναν­τι 57 που ση­μει­ώ­θη­καν το 2012 (μεί­ω­ση 19%­). Ει­δι­κό­τε­ρα ση­μει­ώ­θη­καν:
4 θα­να­τη­φό­ρα τρο­χαί­α α­τυ­χή­μα­τα, έ­ναν­τι 10 το Μά­ι­ο του 2012 (μεί­ω­ση 60 %­).
11 τρο­χαί­α α­τυ­χή­μα­τα με σο­βα­ρό τραυ­μα­τι­σμό α­τό­μων, έ­ναν­τι 5 το Μά­ι­ο του 2012 (αύ­ξη­ση 120%­).
31 τρο­χαί­α α­τυ­χή­μα­τα με ε­λα­φρύ τραυ­μα­τι­σμό, έ­ναν­τι 42 το Μά­ι­ο του 2012 (μεί­ω­ση 26%­).
Α­πό τα τρο­χαί­α δυ­στυ­χή­μα­τα που συ­νέ­βη­σαν σε α­στι­κές και α­γρο­τι­κές πε­ρι­ο­χές των Νο­μών, κα­τα­γρά­φη­καν συ­νο­λι­κά 74 πα­θόν­τες ό­σοι και το 2012. Ει­δι­κό­τε­ρα κα­τα­γρά­φη­καν:
4 νε­κροί, έ­ναν­τι 11 το Μά­ι­ο του 2012.
14 σο­βα­ρά τραυ­μα­τί­ες, έ­ναν­τι 9 το Μά­ι­ο του 2012.
56 ε­λα­φρά τραυ­μα­τί­ες, έ­ναν­τι 54 το Μά­ι­ο του 2012.
Τα κυ­ρι­ό­τε­ρα αί­τια των τρο­χαί­ων α­τυ­χη­μά­των – δυ­στυ­χη­μά­των, ό­πως προ­έ­κυ­ψε α­πό την α­στυ­νο­μι­κή έ­ρευ­να, ή­ταν:
Πα­ρα­βί­α­ση προ­τε­ραι­ό­τη­τας.
Μη τή­ρη­ση κα­νό­νων κυ­κλο­φο­ρί­ας πε­ζών.
Ο­δή­γη­ση σε κα­τά­στα­ση μέ­θης.
Ο­λι­σθη­ρό­τη­τα ο­δο­στρώ­μα­τος.
Πα­ρα­βά­σεις σή­μαν­σης.
Κί­νη­ση στο αν­τί­θε­το ρεύ­μα κυ­κλο­φο­ρί­ας.
Μη τή­ρη­ση α­πό­στα­σης α­σφα­λεί­ας.
Οι Υ­πη­ρε­σί­ες Τρο­χαί­ας και οι Υ­πη­ρε­σί­ες, μει­κτής αρ­μο­δι­ό­τη­τας της Γε­νι­κής Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου βρί­σκον­ται σε δια­ρκή ε­τοι­μό­τη­τα, ε­φαρ­μό­ζον­τας συγ­κε­κρι­μέ­νο σχε­δια­σμό, που προ­βλέ­πει μέ­τρα ο­δι­κής α­σφά­λειας και τρο­χο­νο­μι­κής α­στυ­νό­μευ­σης για την α­σφα­λή κυ­κλο­φο­ρί­α των ο­χη­μά­των και των πο­λι­τών, κα­θώς και για την πρό­λη­ψη και α­πο­τρο­πή α­τυ­χη­μά­των και δυ­στυ­χη­μά­των σε ό­λο το ο­δι­κό δί­κτυ­ο, ε­νώ ε­πι­πλέ­ον πραγ­μα­το­ποι­ούν­ται σε ε­βδο­μα­δια­ία βά­ση η­με­ρί­δες και ε­νη­με­ρώ­σεις του κοι­νού. Στο πλαί­σιο των τρο­χο­νο­μι­κών δρά­σε­ων, το μή­να Μά­ι­ο του 2013, συγ­κρο­τή­θη­καν 552 συ­νερ­γεί­α ε­λέγ­χων μέ­θης, ε­νώ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 14.370 έ­λεγ­χοι δι­ε­ρεύ­νη­σης μέ­θης και δι­α­πι­στώ­θη­καν 152 πα­ρα­βά­σεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.