ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Διαβάστε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Ιουνίου
1. Στο πρώτο τετράωρο της  προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επικράτησε ένταση λόγω της συζήτησης του θέματος του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο από μέλη κομμάτων - κυρίως της Αριστεράς - αλλά και εκπροσώπους πολλών φορέων. Τελικά, ψηφίσθηκε – κατά πλειοψηφία - η παρακάτω απόφαση, που ήταν και πρόταση της πλειοψηφίας. Σημειώνεται ότι το θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση των μειοψηφιών.
2. Με την ολοκλήρωση του πρώτου θέματος αποχώρησαν οι τρεις μειοψηφίες και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίσθηκαν με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και του συνδυασμού «Πρωτοπορία».
3. Από τα θέματα που ψηφίσθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα παρακάτω:
Α. Ελαστικά κολωνάκια
Ελαστικά κολωνάκια πρόκειται να τοποθετηθούν κυρίως στους κόμβους με φωτεινή σήμανση, για να αποτρέπεται η στάθμευση και να διευκολύνεται η κυκλοφορία
Β. Κυλικείο στον Άγιο Κωνσταντίνο
Τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα κατασκευής κυλικείου στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στα Καλύβια. Έτσι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα  της Εκκλησίας και των κατοίκων της περιοχής
Γ. Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού 
Ύστερα από αρκετό καιρό, κυρίως λόγω έλλειψης πόρων, ψηφίσθηκε η επέκταση του δημοτικού φωτισμού (πάντοτε εντός σχεδίου). Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιούνται πολλά αιτήματα φορέων και κατοίκων της πόλης και δημοτικών διαμερισμάτων. 
Δ. Τεχνική υποστήριξη Δήμου Οιχαλίας
Μετά το Δήμο Πύλου, και ο Δήμος Οιχαλίας θα υποστηρίζεται τεχνικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος Οιχαλίας θα καταβάλλει τις δαπάνες μετακίνησης των υπαλλήλων και τα έξοδα κίνησης των οχημάτων.
Ε. Προϋπολογισμός κατασκήνωσης ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της κατασκήνωσης, η οποία θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο και για τέσσερα δεκαήμερα. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τεχνικές εργασίες, προμήθειες και πρόσληψη προσωπικού.

Στ. Στήριξη πολιτιστικού συλλόγου «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
Ο πολιτιστικός σύλλογος της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ με την πλούσια δραστηριότητα, στηρίζεται από το Δήμο, με την παραχώρηση (χρησιδάνειο) οικίσκων για τη στέγασή του, την οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κ.λπ.
Ζ. Επιστροφή οικογενειακών τάφων
Εγκαταλελειμμένοι οικογενειακοί τάφοι στο Κοιμητήριο επιστρέφουν στο Δήμο, αυξάνοντας έτσι το απόθεμα κενού χώρου για ταφή στο Κεντρικό Κοιμητήριο της πόλης. Σημειώνεται ότι εδώ και χρόνια δεν παραχωρούνται πλέον οικογενειακοί τάφοι. Το πρόγραμμα επιστροφής των οικογενειακών τάφων και η κατασκευή δεκάδων οστεοθηκών έχουν βοηθήσει να υπάρχει ευταξία και ευρυθμία στη λειτουργία του Κοιμητηρίου. 
Η. Δημοτικοί Λαχανόκηποι
Δημοτικοί Λαχανόκηποι οργανώνονται τάχιστα στην Αγία Τριάδα, για την οικονομική υποστήριξη ανέργων, απόρων και πολυτέκνων. 
Θ. Έγκριση  μελετών
Οι μελέτες για την κατασκευή νέου κτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου και την προμήθεια μηχανικών μέσων για την καθαριότητα (ρυμουλκά, κ.λπ.) εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και προωθούνται προς ένταξη σε επιχειρησιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.