ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

• Υπεγράφη η σύμβαση για ένα μεγάλο έργο  • Πλήθος έργων στρατηγικής σημασίας από τη ΔΕΥΑΚ
Σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και επέκταση εγκαταστάσεως επεξεργασίας λυμάτων Καλαμάτας», ύψους 4.179.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με ίδια συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ ύψους 413.518 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υπεγράφη στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, παρουσία του Δημάρχου, την Τρίτη 9 Ιουλίου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της μειοδότριας εταιρείας «Μεσόγειος» Διονύσης Γεωργόπουλος, παρουσία του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αριστομένη Τσαούση και των στελεχών της εταιρείας Παναγιώτη Χρηστομόγλου, Κυριάκου Νερούτσου και Κωνσταντίνου Φιλιππάτου.
 
 
Το έργο αφορά α) στην αποκατάσταση της δυναμικότητας της ΕΕΛ στο επίπεδο των 120.000 ισοδύναμων κατοίκων, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός του 1994 και β) στην αναβάθμιση μονάδων της ΕΕΛ Καλαμάτας που είναι λειτουργικά ανεπαρκείς, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επεξεργασίας της επόμενης 20ετίας, έχοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση, τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής καθώς και τη διεύρυνση μέσω «Καλλικράτη» του Δήμου Καλαμάτας.
Η αποκατάσταση της δυναμικότητας της ΕΕΛ θα επιτευχθεί με την αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας αερόβιας χώνευσης της ιλύος (απαιτείται διπλασιασμός), της μονάδας λιποσυλλογής - εξάμμωσης (η υφιστάμενη δεν επαρκεί για τη τελική δυναμικότητα) και του ενδιάμεσου αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων. Οι μονάδες που πρόκειται να αναβαθμισθούν είναι αυτές της υποδοχής – προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων, της εσχάρωσης, της αφυδάτωσης της ιλύος και της απολύμανσης.
Πέραν της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΚ, η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο, που θα εκτελεσθεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή. Η προθεσμία εκτελέσεως του έργου είναι 12 (συν 3) μήνες, η δε μελέτη βαίνει προς ολοκλήρωση εντός 15 ημερών, αντί διμήνου που είναι η προθεσμία για την εταιρεία.
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, όπως και άλλα σπουδαία έργα της ΔΕΥΑΚ, «στρατηγικής σημασίας», επισημαίνοντας πως το έργο που επιτελείται από τη ΔΕΥΑΚ είναι πρωτοφανές, δεδομένης της οικονομικής καταστάσεως στην οποία βρίσκεται η χώρα. Πρόσφατα, εντάχθηκε στο ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στην πόλη της Καλαμάτας, επί μήκους 57.600 μέτρων, κάτι που θα βάλει τέλος και στις αφανείς απώλειες νερού. Αναμένεται, ακόμη, η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της διαχείρισης της λυματολάσπης, ενώ έχει προγραμματιστεί η επέκταση του αγωγού αποχέτευσης μέχρι τη Θουρία, τη Μικρομάνη και τα Λαίικα. Για την περιοχή του Αγίου Φλώρου, προωθείται η αυτόνομη διαχείριση των λυμάτων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.