ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...

SYNEDRIASH KEDEΠραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για να καθορίσει την στάση των Δήμων απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση έφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και προβλέπει την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ. ΑΣ. και την κατάργηση των σχολικών φυλάκων. Τελικά, εν μέσω διαφωνιών για παραιτήσεις όλων των δημάρχων, η Συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.
Εντυπωσιακή ήταν η απουσία της πλειοψηφίας των δημάρχων που δεν άφησε ασχολίαστη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Τόνισε ότι το μείζον ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση είναι η έλλειψη ενότητας των δημάρχων, αφού στη Συνέλευση από τους 325 παρευρίσκονται 100 – 120 και οι περισσότεροι δήμαρχοι και Δήμοι δεν υπακούουν στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ. Το ζήτημα της ενότητας και της κοινής πορείας είναι αναγκαίο να επιλυθεί, ως προϋπόθεση ύπαρξης αξιοπιστίας.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ:
ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΛΥΣΗ
Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης ο οποίος και ανάγνωσε το ψήφισμα είπε ότι διαφωνεί με τις παραιτήσεις όπως και άλλα μέλη του δ.σ.. Νωρίτερα τη διαφωνία τους είχαν εκφράσει οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ. Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση των παραιτήσεων της πλειοψηφίας των δημάρχων στην διάθεση της ΚΕΔΕ.
Αντιθέτως υπέρ των παραιτήσεων των δημάρχων τάχθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς και ο δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ζήτησε, από τη στιγμή που με το πολυνομοσχέδιο αφαιρούνται αρμοδιότητες από την αυτοδιοίκηση, να επισπευσθούν οι δημοτικές εκλογές και να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που συμπριλαμβάνονται στο ψήφισμα είναι οι ακόλουθες:
• Την άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και συνολικά για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
• Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για διαδημοτική κινητικότητα, που θα παρακάμπτει τις σημερινές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
• Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές να λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας.
• Συγκέντρωση όλων των αιρετών την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.
• Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των παραπάνω προτάσεων του ψηφίσματός μας.
• Αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές μας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με ομόφωνη απόφαση το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ -ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους το Σαββατοκύριακο να απέχουν από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενώ, προτείνει:
Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο στην Αττική, αλλά κυρίως στην Περιφέρεια να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και να «καλωσορίσουν» αλλά και να ζητήσουν συναντήσεις και να επισκεφθούν τους βουλευτές που από την Αθήνα θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Σαββατοκύριακο. Στόχος, είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής, στη οποία είναι υποταγμένη η δικομματική κυβέρνηση, την εφαρμόζει πιστά και δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο. Ας τους γίνει λοιπόν γνωστό, ότι όσοι συμβάλλουν με την ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΗΣ…
Με άλλη ανακοίνωση η ΠΟΕ ΟΤΑ επιτίθεται κατά της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία, σαν ειδική γραμματέας Θεμάτων Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου δημιούργησε την ειδικότητα των σχολικών φυλάκων με λεφτά του προγράμματος «Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων στη Φύλαξη Σχολικών Κτιρίων», με την συνεργασία 145 Δήμων, των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, ΟΑΕΔ και της τότε ΚΕΔΚΕ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.