ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

H ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΣΤΗΙΜΙΚΗ ΠΥΛΗ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου έδωσε, χθες στο Διοικητήριο Καλαμάτα, ο Δρ. Αστροφυσικής της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, με την ευκαιρία της αποψινής ομιλίας του με θέμα «Η απελευθέρωση του Διαστήματος». Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και οι Γ. Γ. Της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτης Μπαζίγος, και ο ταμίας Γιάννης Πράνταλος, οι οποίοι χαιρέτησαν την παρουσία του Περικλή Παπαδόπουλου στην Μεσσηνία, που κάνει υπερήφανους τους Μεσσήνιους και έκανε παγκόσμια γνωστό το όνομα της Καλαμάτας.
Ο Δρ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι με δική του πρόταση και με επιμονή του η NASA δέχθηκε να γίνει η Καλαμάτα Διαστημικό Κέντρο και Κέντρο Διαστημικού Τουρισμού. Η επιλογή της Καλαμάτας δεν είναι τυχαία. Πληροί δύο σημαντικούς όρους, εκτός της πλεονεκτικής θέσης της. Ο πρώτος είναι ότι έχει αναπτυγμένο τον εσωτερικό τουρισμό και διαθέτει όλες τις υποδομές, καταλύματα, νέο δρόμο, λιμάνι και διεθνή αερολιμένα. Ο δεύτερος είναι το θέαμα που θα αντικρίζουν οι ταξιδιώτες του διαστήματος, τα νησιά του αρχιπελάγους και η Πελοπόννησος και όχι η έρημος, όπως συμβαίνει στο κοσμοδρόμιο του Αμπουντάμπι.
Τέλος σε παρατήρησή μας ότι υπάρχει κίνδυνος ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διευκρίνισε ότι το διαστημόπλοιο θα μεταφέρεται στα 60.000 πόδια με αεροπλάνο και από εκεί θα εκτοξεύεται.
Η διάλεξη θα δοθεί απόψε, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» (Διοικητήριο), με είσοδο ελεύθερη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.