ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

KYNHGETIKOS SYLLOGOS ENARKSH KYNHGIOYΜΕΤΑ την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ρυθμιστικής διάταξης για το κυνήγι, ξεκινά από σήμερα και επίσημα η νέα κυνηγετική περίοδος. Με την ευκαιρία αυτή, με συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Καλαμάτας Παναγιώτης Στασινός,ο γραμματέας Θανάσης Καπουτσής και το μέλος του ΔΣ Γιάννης Παπαδόπουλος, ενημερώνουν τα μέλη του Συλλόγου ότι από σήμερα μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία προκειμένου να ανανεώσουν την άδειά τους ή να εκδώσουν νέα.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ
Για τους νέους κυνηγούς ισχύουν τα εξής: Θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομα τους ή βεβαίωση ΚΟ6 από την αστυνομία. Με ένα από αυτά τα δυο έγγραφα πηγαίνει στο Δασαρχείο και κάνει μια αίτηση για εξετάσεις. Μετά από τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στο Σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή την βεβαίωση ΚΟ6 την βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δυο φωτογραφίες.
Για την ανανέωση οι συνάδελφοι κυνηγοί θα πρέπει να φέρνουν στο Σύλλογο την παλιά άδεια καθώς και άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ 6 που χορηγείται από την αστυνομία. Επιπροσθέτως σημαντικό είναι ότι σε όσα μέλη μας έχει τελειώσει το βιβλιάριο θήρας (δεν υπάρχουν σελίδες για νέα θεώρηση), με την αλλαγή, στο νέο βιβλιάριο θα χρειαστούν οπωσδήποτε καινούργια φωτογραφία τύπου ταυτότητας, αλλά και την προσκόμιση των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων που έχουν στην κατοχή τους και να είναι σε ισχύ προκειμένου αυτά να περαστούν στο νέο βιβλιάριο θήρας.
Για τους κυνηγετικούς σκύλους θα ήθελα να επισημάνω τον απαραίτητο εμβολιασμό για την προστασία τους από την λύσσα, αλλά και από τις άλλες ασθένειες καθώς και την ηλεκτρονική σήμανση τους (τοποθέτηση τσιπ), είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την προσωπική αλλά και την δημόσια υγεία.
Οι τιμές των αδειών είναι στα περσινά επίπεδα, σχεδόν ίδιες τιμές με την περσινή περίοδο. Οι φετινές τιμές είναι για την μεν τοπική 97,70 ευρώ, για την περιφερειακή 117,70 ευρώ και για την Γενική 147,70 ευρώ.
ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑ ΘΗΡΑΜΑ
● Για τον αγριόχοιρο το κυνήγι αρχίζει στις 15/9/2013 και λήγει στις 20/1/2014 με περιορισμό τη θήρευση 4 ατόμων ανά ομάδα και ημερήσια έξοδο.
● Για την νησιώτικη πέρδικα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 1/10/2013έως την 15/12/2013 με επιτρεπόμενο αριθμό 4 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
● Για την πετροπέρδικα τώρα η κυνηγετική περίοδος αρχίζει από την 1/10/2013 έως την 15/12/2013 με επιτρεπόμενο αριθμό 2 άτομα ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
● Για το φασιανό η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 15/9/2013 έως την 31/12/2013με επιτρεπόμενο αριθμό ένα άτομο ανά κυνηγό και ημερήσια έξοδο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Σε ανακοίνωση του προέδρου του Κυνηγητικού Συλλόγου προς τα μέλη επισημαίνονται τα εξής:
«Για όλα τα θηράματα που αναφέραμε με τον όρο ημερήσια έξοδο εννοούμε τις ημέρες, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
Τις υπόλοιπες οδηγίες της νέας ρυθμιστικής θα έχουν την ευκαιρία τα μέλη μας να τα δουν στις φωτοτυπίες που θα διανείμουμε μαζί με τις νέες άδειες θήρας. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους κυνηγούς που κυνηγούν κοντά σε περιοχές που κάηκαν με τις καταστροφικές φωτιές του 2007, είναι το αν θα επιτραπεί φέτος το κυνήγι στις περιοχές που υπήρχαν απαγορεύσεις. Φέτος, για τις περιοχές του Νομού μας, θεωρούμε δε πως δεν υπάρχει πρόθεση από τις αρχές να παρατείνουν πέρα από τον 8ο του2013 τις απαγορεύσεις αυτές.
Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία εμού προσωπικά αλλά όλου του Δ. Σ. να έχουμε μια καλή κυνηγετική χρονιά σεβόμενοι τους γραπτούς και άγραφους νόμους, την φύση, το θήραμα, τον συνάδελφο κυνηγό, τον αγρότη καθώς και κάθε άνθρωπο που μοχθεί στην ύπαιθρο.
Σημαντικό επίσης αν όχι το σημαντικότερο είναι η επισταμένη προσοχή για την αποφυγή κυνηγετικών ατυχημάτων. Συνάδελφοι όσοι από εμάς κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα, και ορτύκι θα πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.