ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Προσκλητήριο στον πνευματικό κόσμο τη χώρας να πάρει θέση απέναντι στα περιστατικά κοινωνικής βίας, αλλά και έναντι του φαινομένου της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ιεράρχης, που έχει ασκήσει έντονη κριτική στον πολιτικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε την έκδηλη ανησυχία του για την σιωπή των πνευματικών ανθρώπων της χώρας απέναντι στις εξελίξεις. 
«Ούτε μια καταγγελία δεν βγήκε από έναν φορέα να καταγγείλει αυτό το γεγονός ως γεγονός βίας που οδήγησε σε μια δολοφονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος. «Αυτό δεν πρέπει να μας βάλει ορισμένα ερωτηματικά; Τι κάνει αυτός ο πνευματικός κόσμος, που βρίσκεται που είναι η φωνή του;» διερωτήθηκε και ζήτησε την αφύπνιση και παρέμβαση των πνευματικών ανθρώπων και της πανεπιστημιακής κοινότητας απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. 
«Πρέπει ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος με προεξάρχουσα την Ακαδημία Αθηνών και την πανεπιστημιακή κοινότητα να αφυπνιστεί. Πρέπει να πάρει μια θέση κριτική απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα κοινωνικής βίας που εμφανίζονται σήμερα μέσα στους ανθρώπους» ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι ούτε η παρέμβασή έχει πολιτική χροιά, ούτε και ο πνευματικός κόσμος πρέπει να προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση. «Όχι! Δεν νομίζω ότι ο πνευματικός κόσμος μπορεί να κάνει μια καταγγελία πολιτική ή να πάρει μια θέση πολιτική ή κομματική. Όμως ο πνευματικός κόσμος οφείλει αυτή τη στιγμή να καυτηριάσει αυτό το φαινόμενο όπως εμφανίζεται σήμερα ως κοινωνικό φαινόμενο» είπε.
Ο κ. Χρυσόστομος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τη συνοχή της κοινωνίας εκτιμώντας ότι τα συνοχιζόμενα επεισόδια κοινωνικής βίας είναι πολύ πιθανό να καλλιεργήσουν κλίμα πόλωσης και διχασμού με απρόβλεπτες συνέπειες. «Η ελληνική κοινωνία και κυρίως η συνοχή της δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται τα όρια της και νομίζω πως πρέπει να αντισταθούμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν μα σε κανέναν, να καλλιεργήσει μια διάσταση πόλωσης και διχασμού μέσα σε αυτήν την κοινωνία» σημείωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.