ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βουλή

ΚΑΥΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2011121601278_146253342_type12128Στα ύ­ψη α­να­μέ­νε­ται να σκαρ­φα­λώ­σει το πο­λι­τι­κό θερ­μό­με­τρο α­πό σή­με­ρα Δευ­τέ­ρα με­τά και τον α­για­σμό στις 11.00 το πρω­ί στη Βου­λή για τη νέ­α κοι­νο­βου­λευ­τι­κή πε­ρί­ο­δο. Ή­δη το προ­ε­δρεί­ο της Βου­λής βρί­σκε­ται σε ε­πι­φυ­λα­κή ε­νώ έ­χουν α­να­κλη­θεί ό­λες οι ά­δει­ες των α­στυ­νο­μι­κών και έ­χουν παρ­θεί αυ­στη­ρό­τα­τα μέ­τρα α­σφα­λεί­ας. Εί­ναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ό­τι οι αυ­στη­ροί έ­λεγ­χοι θα ι­σχύ­σουν ό­χι μό­νο για τους βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυ­γής, αλ­λά και για τα πρό­σω­πα τα ο­ποί­α έ­χουν προ­σκλή­σεις α­πό βου­λευ­τές του εν λό­γω κόμ­μα­τος. Την ί­δια ώ­ρα, εν μέ­σω έν­το­νης α­βε­βαι­ό­τη­τας για τη στά­ση και τις α­πο­φά­σεις της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ο­μά­δας της Χ.Α., κυ­βέρ­νη­ση και α­ξι­ω­μα­τι­κή αν­τι­πο­λί­τευ­ση α­να­μέ­νε­ται να δι­α­σταυ­ρώ­σουν πολ­λές φο­ρές τα ξί­φη τους α­νε­βά­ζον­τας το θερ­μό­με­τρο της πο­λι­τι­κής αν­τι­πα­ρά­θε­σης στα ύ­ψη.
Η κόν­τρα για τα πε­ρί πα­ρα­κο­λου­θή­σε­ων των τη­λε­φώ­νων του προ­έ­δρου και βου­λευ­τών του ΣΥΡΙΖΑ και για το τα­ξί­δι του Πρω­θυ­πουρ­γού στο Ισ­ρα­ήλ εί­ναι μια πρό­βα τζε­νε­ρά­λε για ό­σα θα ε­πα­κο­λου­θή­σουν. Σε πρώ­τη φά­ση ο ΣΥΡΙΖΑ έ­χει ζη­τή­σει τη σύγ­κλη­ση της Ο­λο­μέ­λειας του Κοι­νο­βου­λί­ου για να συ­ζη­τη­θούν συ­νο­λι­κά οι ε­ξε­λί­ξεις γύ­ρω α­πό τη Χρυ­σή Αυ­γή. Η κυ­βέρ­νη­ση μέ­χρι τώ­ρα δεν έ­χει α­παν­τή­σει. Η Βου­λή, α­πό την πλευ­ρά της, εί­χε έ­τοι­μη μια νο­μο­θε­τι­κή πρό­τα­ση για τον έ­λεγ­χο των οι­κο­νο­μι­κών των κομ­μά­των και σε αυ­τήν η κυ­βέρ­νη­ση θα εν­σω­μα­τώ­σει έ­να άρ­θρο το ο­ποί­ο θα προ­βλέ­πει με­τα­ξύ άλ­λων πως η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση α­να­στέλ­λε­ται αν α­σκη­θεί ποι­νι­κή δί­ω­ξη στον αρ­χη­γό ε­νός κόμ­μα­τος, μιας κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ο­μά­δας ή στον έ­χον­τα την ου­σι­α­στι­κή δι­εύ­θυν­σή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, α­πό την πλευ­ρά του, ε­πι­μέ­νει πως χρει­ά­ζε­ται συ­νο­λι­κή αν­τι­με­τώ­πι­ση του θέ­μα­τος και ό­χι με­μο­νω­μέ­να και α­πο­σπα­σμα­τι­κά μέ­τρα.
Πα­ράλ­λη­λα το αν­τι­ρα­τσι­στι­κό νο­μο­σχέ­διο εί­ναι σχε­δόν έ­τοι­μο. Η Κου­μουν­δού­ρου θα το δει και θα το­πο­θε­τη­θεί. Ω­στό­σο ε­κτός α­πό την κα­τα­ψή­φι­σή του υ­πάρ­χει και η δυ­να­τό­τη­τα να ζη­τή­σει με­ρι­κές προ­σθή­κες – τρο­πο­λο­γί­ες ώ­στε να α­νοί­ξει ο δρό­μος για να ψη­φι­στεί α­πό τη συν­τρι­πτι­κή πλει­ο­ψη­φί­α του Κοι­νο­βου­λί­ου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.