ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

KOYBELHS SYNENTEYKSHΜΕ ΣΚΛΗΡΟ αλλά νηφάλιο κριτικό-πολιτικό λόγο αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και η κοινωνία βιώνει τη φτώχεια και την ανέχεια, ενώ η κρίση είναι δυσβάσταχτη για τους περισσότερους πολίτες.
Για το χρέος ο κ. Κουβέλης τόνισε πως χρειάζεται αναδιάρθρωση και χαρακτήρισε άκριτη, άδικη και σκληρή τη λιτότητα που έχει επιβληθεί. Αναφερόμενος στο νέο φόρο ακινήτων, τον χαρακτήρισε άδικο, αφού δεν λαμβάνει υπόψη του την οικονομική κατάσταση των πολιτών και ως λύση πρότεινε η φορολογία να επιβάλλεται για τη συνολική περιουσία και όχι χωριστά για το κάθε ακίνητο. Είπε ακόμα, πως η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τον πρωτογενή τομέα και χαρακτήρισε τη φορολογία των αγροτεμαχίων και γενικότερα της αγροτικής γης ως άδικη και αναποτελεσματική. Τόνισε ακόμα πως ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι μακρύς και η χώρα δεν πρόκειται να βγει στις αγορές το 2014, αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική. Επισήμανε επίσης πως χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση για την αποφυγή των επαχθών όρων και χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα. Μιλώντας για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στην ανεργία ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως οι άνεργοι έχουν πλέον φτάσει τον εφιαλτικό αριθμό του 1.700.000 σε εργαζόμενους κάθε ηλικίας.
Μίλησε ακόμα για το επικείμενο δεύτερο συνέδριο του κόμματος το οποίο ετοιμάζεται και εκεί θα κατατεθούν σημαντικές προτάσεις ενώ στο πιθανολογούμενο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικός και παράλληλα χαρακτήρισε την κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς ως άνευ αντικειμένου, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής σοσιαλιστικής κίνησης. Τελειώνοντας υπεραμύνθηκε των προτάσεων που κατά καιρούς έχει κάνει, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι εκλογές. Ακολούθησε η ομιλία στους φίλους και τα μέλη της ΔΗΜΑΡ στο ίδιο χώρο του ξενοδοχείου Rex.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Στα πλαίσια της περιοδείας για την καλύτερη προετοιμασία του Β΄ Συνεδρίου, στην Καλαμάτα βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος στην Μεσσηνία.
Πριν από την ομιλία του, στο ξενοδοχείο REX, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες. Για την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά, ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι ευθύνεται περισσότερο ότι η ανακεφαλαίωση των τραπεζών με 50 δισεκατομμύρια ευρώ προστέθηκε στο δημόσιο χρέος. Μετά από απαίτηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι τράπεζες στην ουσία έγιναν κρατικές και είναι υποχρεωμένες να κινηθούν στο δόγμα της λιτότητας και της δημοσιονομικής σταθερότητας. Παρατήρησε ότι θα πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική και να ελαφρυνθούν οι δεσμεύσεις, καθώς αυτό είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η οικονομική ενοποίηση.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με τον ΟΑΕΕ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε της πρόταση νόμου που έχει υποβάλλει το κόμμα, η οποία προβλέπει κεφαλαιοποίηση των παλαιών χρεών και ρύθμιση των τρεχουσών υποχρεώσεων, ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι επιχειρηματίες και οι οικογένειές τους.
Τέλος, τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι δίκαιη η φορολόγηση της αγροτικής γης χωρίς την ύπαρξη κτηματολογίου, ενώ θα πρέπει να φορολογείται όχι η γη, αλλά το εισόδημα από την εκμετάλλευσή της. Πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα πρέπει να ενισχυθούν για την μεταστροφή σε νέες σύγχρονες καλλιέργειες, προκειμένου να βελτιωθεί η εξωστρέφεια της ελληνικής γεωργίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.