ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙ

Ό­πως και σε προ­η­γού­με­νο άρ­θρο ε­πι­σή­μα­να ό­τι πρέ­πει αυ­τή την χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο οι πα­ρα­γω­γι­κοί φο­ρείς της Μεσ­ση­νί­ας, να δεί­ξουν την αρ­μό­ζου­σα προ­σο­χή που α­φο­ρά στην «Ναυ­αρ­χί­δα» των ε­ξα­γώ­γι­μων α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των του Νο­μού μας που δεν εί­ναι άλ­λο α­πό τις ε­λι­ές Κα­λα­μών. Στην συμ­φω­νί­α με­τα­ξύ Ε.Ε. και Κα­να­δά θυ­σι­ά­ζον­ται δύ­ο προ­ϊ­όν­τα της πα­τρί­δα μας ως Ι­φι­γέ­νει­ες στο βω­μό της ε­λεύ­θε­ρης δι­α­κί­νη­σης εμ­πο­ρευ­μά­των. Η Κυ­βέρ­νη­ση δια του αν­τι­προ­σώ­που της, υ­φυ­πουρ­γού Α­νά­πτυ­ξης, Νό­τη Μη­τα­ρά­κη, υ­πεύ­θυ­νου για το ε­ξα­γω­γι­κό εμ­πό­ριο φέ­ρει α­κέ­ραι­α την ευ­θύ­νη. Μά­λι­στα στην συ­νε­δρί­α­ση της ε­πι­τρο­πής πα­ρα­γω­γής και εμ­πο­ρί­ου, για την εκ­χώ­ρη­ση των ο­νο­μά­των της φέ­τας και της ε­λιάς Κα­λα­μά­τας στον Κα­να­δά, οι βου­λευ­τές κά­λε­σαν να έρ­θει στο βή­μα της Βου­λής την ερ­χό­με­νη ε­βδο­μά­δα ο υ­φυ­πουρ­γός Α­νά­πτυ­ξης, Νό­της Μη­τα­ρά­κης, για να ε­ξη­γή­σει, τι πή­γε στρα­βά.
Ο υ­πουρ­γός Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης ο ο­ποί­ος κλή­θη­κε στην εν λό­γω ε­πι­τρο­πή να ερ­μη­νεύ­σει πώς κρί­νε­ται η συμ­φω­νί­α με τον Κα­να­δά ως δή­θεν ε­πι­τυ­χής, ε­νώ δι­α­κυ­βεύ­ον­ται τα ο­νό­μα­τα δύ­ο εμ­βλη­μα­τι­κών προ­ϊ­όν­των μας, της φέ­τας και της ε­λιάς Κα­λα­μών, με­τά τη συμ­φω­νί­α που υ­πέ­γρα­ψε η E E. μα­ζί του, ε­ξαι­τί­ας της πα­ρέμ­βα­σης και του γαλ­λό­φω­νου Κεμ­πέκ Ο κ. Τσαυ­τά­ρης, ε­ξή­γη­σε ό­τι το δι­καί­ω­μα να πω­λούν φέ­τα έ­χουν μό­νον κα­να­δι­κές ε­ται­ρεί­ες, ε­κτός E E , που πω­λού­σαν έ­τσι κι αλ­λι­ώς Φέ­τα Κα­να­δά, G­r­e­ek s­t­y­le και έ­πε­ται συ­νέ­χεια. Α­νέ­φε­ρε ό­τι η συμ­φω­νί­α με τον Κα­να­δά α­πο­τε­λεί πρό­κρι­μα και για συμ­φω­νί­α με τις Η­ΠΑ και υ­πο­στή­ρι­ξε πως η E E. θέ­λει να προ­στα­τέ­ψει τα σή­μα­τα ποι­ό­τη­τάς της και ό­τι έ­χουν πέ­σει οι πρώ­τες υ­πο­γρα­φές, αλ­λά τον ε­πό­με­νο έ­να-ε­νά­μι­ση χρό­νο θα συ­νε­χι­στεί η δι­α­πραγ­μά­τευ­ση, ώ­σπου να ο­λο­κλη­ρω­θεί η συμ­φω­νί­α. Με ό­λα αυ­τά που δι­α­δρα­μα­τί­ζον­ται για τον προ­α­ναγ­γελ­θέν­τα θά­να­το του ΠΟΠ Ε­λιάς Κα­λα­μών, βλέ­που­με τους το­πι­κούς φο­ρείς να κρα­τούν ερ­μη­τι­κά κλει­στά στό­μα­τα χω­ρίς την πα­ρα­μι­κρή αν­τί­δρα­ση. Μάλ­λον δεν έ­χουν κα­τα­λά­βει ή το πο­λύ χει­ρό­τε­ρο (ε­άν συμ­βαί­νει) δεν θέ­λουν να κα­τα­λά­βουν ό­τι ε­άν πε­ρά­σει η συμ­φω­νί­α αυ­τή τό­τε α­νοί­γει η Κερ­κό­πορ­τα ώ­στε να α­λω­θεί το ΠΟΠ Ε­λιάς Κα­λα­μών που με τό­σες θυ­σί­ες το α­πο­κτή­σα­με.
 Τι κά­νου­με; Εκ­χω­ρού­με το ό­νο­μα. Δη­λα­δή αύ­ριο και άλ­λες χώ­ρες ε­κτός Ε.Ε. που βρί­σκον­ται στην Με­σο­γεια­κή λε­κά­νη θα δώ­σουν το ό­νο­μα ε­λι­ές Κα­λα­μών και στις δι­κές τους ποι­κι­λί­ες. Έ­τσι ό­μως στε­γνώ­νου­με το μέλ­λον το δι­κό μας αλ­λά και των ε­πό­με­νων γε­νε­ών α­πό την πα­ρα­γω­γή της βρώ­σι­μης ε­λιάς Κα­λα­μών, ό­πως έ­χει γί­νει και με άλ­λα προ­ϊ­όν­τα ό­πως βαμ­βά­κι, στα­φί­δα κ.α. Κα­λά τό­σο πο­λύ έ­χουν υ­πνω­τι­στεί οι φο­ρείς δη­λα­δή Ε­ΑΣ Μεσ­ση­νί­ας και Ε­πι­με­λη­τή­ριο, και δεν γνω­ρί­ζουν ό­τι με­τά το 2015 που θα ε­φαρ­μο­στεί η συμ­φω­νί­α θα εί­ναι ποια αρ­γά για οποιαδήποτε αντίδραση;

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.