ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου από τις 6.00΄ μ.μ. έως τις 9.00΄ μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας Ημερίδα με θέμα: «Πειρ τ μν σώματι εναι φιλόπονος, τ δ ψυχφιλόσοφος» (Ἰσοκράτους, Πρὸς Δημόνικον, 1,40), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.    
        Στην Ημερίδα αυτή θα μιλήσουν κατά σειρά οι: Καθ. Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης, Ομότ. Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Αθηνών με θέμα:«Ολιστική Αναδιάρθρωση και Επικαιρότητα της Ελληνικής Φιλοσοφίας», Καθ. Νικόλαος Γ. Πολίτης, Ομότ. Καθ.Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Αθηνών με θέμα: «Πρόσωπο και Κράτος», Καθ. Κων/νος Νιάρχος, Καθηγητής Αρχ. Ελλην. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Αθηνών με θέμα: «Η διαλεκτική μεταξύ ηθικής και πολιτικής», Δρ. Κων/νος Παπαδόπουλος, Φυσικός, Διευθυντής ΓΕ.Λ. Μελιγαλά με θέμα: «Φιλοσοφικές προϋποθέσεις και συνέπειες της μετάβασης από την κλασσική στην κβαντική φυσική», Δρ. Αναστασία Δημητρακοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογος με θέμα: «Στοιχεία μακροοικονομίας και μικροοικονομίας στην πολιτική θεωρία του Αριστοτέλους» και Δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, Διδάσκων στο ΜΠΣ «Ηθική Φιλοσοφία» Τμ. Φιλολογίας Παν/μίου Πελ/σου «Η περί φύσεως ηθική στη βυζαντινή φιλοσοφική σκέψη».
          Πριν από την έναρξη των ομιλιών, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καλύτερων αφισών που δημιούργησαν με θέμα το περιβάλλον μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του Διαγωνισμού Δημιουργίας Περιβαλλοντικής Αφίσας 2013.
          Επίσης στον χώρο έξω από το Αμφιθέατρο θα λειτουργήσει μικρή έκθεση με τις αφίσες των μαθητών που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό.
          Σε όσους (εκπαιδευτικούς ή μη) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.
     Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Δέσποινα Ηλιοπούλου-Λ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.