ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Πανεργατική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

diadilosis10Πα­νερ­γα­τι­κή α­περ­γί­α πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σή­με­ρα α­πό ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, με την συμ­με­το­χή των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην συγ­κέν­τρω­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε έ­ξω α­πό το ερ­γα­τι­κό κέν­τρο Κα­λα­μά­τας να εί­ναι ι­κα­νο­ποι­η­τι­κή.
«Για τρί­α και πλέ­ον χρό­νια δε­χό­μα­στε μια α­νε­λέ­η­τη ε­πί­θε­ση με συρ­ρί­κνω­ση μι­σθών αρ­χι­κά, δη­μό­σι­ων πα­ρο­χών , ε­πι­βο­λή α­βά­στα­χτης φο­ρο­λο­γί­ας και τέ­λος με α­πο­κο­ρύ­φω­μα τις α­πο­λύ­σεις.» Αυ­τό τό­νι­σε στην ο­μι­λί­α της η πρό­ε­δρος του Νο­μαρ­χια­κού Τμή­μα­τος της ΑΔΕΔΥ Νι­κο­λί­να Λέκ­κα και ση­μεί­ω­σε:

diadilosis2«Κά­ποι­οι θα ι­σχυ­ρι­στούν, μα α­κό­μα δε έ­χουν γί­νει α­πο­λύ­σεις. Η δι­α­θε­σι­μό­τη­τα έ­χει διά­ρκεια ο­κτώ μή­νες, με­τά το πέ­ρας αυ­τού του δι­α­στή­μα­τος, δυ­στυ­χώς κά­ποι­οι δεν θα ε­πα­να­το­πο­θε­τη­θούν σε κε­νή και θα α­πο­λυ­θούν.Δια στό­μα­τος της υ­φυ­πουρ­γού κας Χρι­στο­φι­λο­πού­λου, ξε­κά­θα­ρα και χω­ρίς υ­παι­νιγ­μούς α­να­κοι­νώ­θη­κε ό­τι οι α­πο­λύ­σεις για το 2013 θα εί­ναι 4.000, ε­νώ για το 2014 11.000. Κα­τη­γό­ρη­σαν ε­μάς τους δη­μό­σιους υ­πάλ­λη­λους ό­τι εί­μα­στε πολ­λοί, μό­λις ό­μως που φτά­νου­με τους 600.000 με τα νέ­α στοι­χεί­α. Μας λοι­δό­ρη­σαν ό­τι εί­μα­στε ε­πί­ορ­κοι και δι­ε­φθαρ­μέ­νοι. Με ε­πί­ση­μα και πά­λι στοι­χεί­α αυ­τοί εί­ναι γύ­ρω στους 500. Τα πλα­στά δι­και­ο­λο­γη­τι­κά και αυ­τά α­πο­δεί­χθη­καν πο­λύ λι­γό­τε­ρα, τα πο­σο­στά ό­σων τα έ­χουν κα­τα­θέ­σει εί­ναι σχε­δόν μη­δα­μι­νά. Συ­νά­δελ­φοι δεν έ­χου­με αυ­τα­πά­τες. Στό­χος δεν εί­ναι η α­να­δι­άρ­θρω­ση του κρά­τους και της δη­μό­σιας δι­οί­κη­σης. Αυ­τό α­πο­δει­κνύ­ε­ται α­πό τις βε­βι­α­σμέ­νες κι­νή­σεις που ο­δη­γούν σε ο­ρι­ζόν­τι­ες πε­ρι­κο­πές και συρ­ρί­κνω­ση ορ­γα­νι­κών θέ­σε­ων, α­κό­μα και σε νευ­ραλ­γι­κούς το­μείς του δη­μο­σί­ου.
Μέ­σα σε έ­να κλί­μα ά­κρα­του φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού , το κρά­τος συρ­ρι­κνώ­νε­ται και ό­ταν λέ­με κρά­τος εν­νο­ού­με την κοι­νω­νι­κή πο­λι­τι­κή και το πα­ρεμ­βα­τι­κό ρό­λο που αυ­τό πρέ­πει να έ­χει ώ­στε να ε­ξι­σορ­ρο­πούν­ται οι α­νι­σό­τη­τες με­τα­ξύ των πο­λι­τών. Οι δο­μές και οι υ­πη­ρε­σί­ες που κα­ταρ­γούν­ται, α­να­λαμ­βά­νον­ται α­πό ι­δι­ώ­τες και οι πο­λί­τες πλέ­ον θα πρέ­πει να πλη­ρώ­νουν για να έ­χουν πρό­σβα­ση σε αυ­τές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.