ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Μεγάλος Αδελφός» του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

- Χωρίς άδεια θα μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ΣΔΟΕ
- Στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
- Οι τράπεζες δε θα γνωρίζουν ποιοι πελάτες τους ελέγχονται
- Σε αναβρασμό μικροκαταθέτες μήπως γίνουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους
- Σε… πανικό και οι διακινητές μαύρου χρήματος που θα χάσουν το… άσυλο
Στον… ανένδοτο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή φαίνεται πως επιτρέπονται όλα. Ακόμη και η πρόσβαση χωρίς άδεια και με συνοπτικές διαδικασίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.
Το ΣΔΟΕ ελπίζει πως μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.
Στο στόχαστρο των… e-ράμπο του ΣΔΟΕ θα μπουν υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, ανάμεσά τους και οι γνωστές… λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν) Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, αναφέρει τη δημοσίευμα, το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες! Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.