ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

O ΠΑΣΟΚΟΤΡΑΦΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Τη δημιουργία ενός Εθνικού φορέα ασφάλισης για όλους και ενός Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου μέσω του οποίου θα στηρίζονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρότεινε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας σε συνέδριο του ελληνοαμερικάνικου επιμελητηρίου για την απασχόληση και την ασφάλιση.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απορρόφησης των επικουρικών ταμείων από τα κύρια ταμεία ως αποτέλεσμα της  φθίνουσας πορείας των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους,  άφησε ο κ. Σπυρόπουλος, και ενιαίο ταμείο μισθωτών υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ με τρεις κλάδους: αγρότες, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι
Οι τρεις πυλώνες στους οποίους θα στηρίζεται το νέο σύστημα που προτείνει είναι ο πρώτος στον οποίο θα ανήκει η κύρια και επικουρική ασφάλιση, ο δεύτερος, στον οποίο συγκαταλέγει την Επαγγελματική Ασφάλιση, που παρά τις προσπάθειες δεν έχει προχωρήσει στη χώρα μας, και στον τρίο εντάσσει την ιδιωτική ασφάλιση.
Ο διοικητής πρότεινε, σε βάθος 4 – 5 ετών, την απορρόφηση των επικουρικών ταμείων από τα κύρια ταμεία. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Εισηγήθηκε επίσης, οι πρόσθετες παροχές, συμπληρωματική σύνταξη και υπηρεσίες υγείας να αποτελούν προσωπική επιλογή των ασφαλισμένων μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης και του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.