ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Υπουργική "έφοδος" στις δημόσιες υπηρεσίες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε επιχειρήσεις του δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα, στο Β' ΚΕΠ, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, στο Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών ενάντια στη βία και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης. Επισκεπτόμενος το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, ανακοίνωσε, ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί και τρίτο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Πελοπόννησο, μετά απ' αυτά της Τρίπολης και της Καλαμάτας, που θα λειτουργήσει στον δήμο Σπάρτης, υπογραμμίζοντας, ότι τα Κέντρα αυτά, στη δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε, «είναι αναγκαία και παράγουν πολύ σπουδαίο έργο».
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στις επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Τρίπολης, ο υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του σταθμού, ενώ εξήρε το έργο που παράγουν οι εργαζόμενοι, το οποίο, όπως είπε, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις υψηλές ακροαματικότητες του σταθμού. Δεχόμενος ερώτηση, για το εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο υπουργός σημείωσε, ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι απαραίτητα για την περιφέρεια, απαιτείται είπε, αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και πρόσθεσε, ότι όπως έχει υπογραμμίσει πολλάκις ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των δήμων και το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας από τους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε, ότι η αξιολόγηση των δομών είναι σε εξέλιξη, θα προχωρήσει κανονικά η διαδημοτική κινητικότητα, από την οποία θα προκύψουν 4.000 εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του ίδιου νομού και πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις των δημάρχων είναι πως, μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο, θα ξεπεράσει τις 5.000. Υπογράμμισε δε, ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν θα "πειραχτούν" και δεν θα κλείσουν και τόνισε, ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ συμπλήρωσε με έμφαση, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις κοινωνικές δομές των δήμων, οι οποίες, εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να ενισχυθούν. Για το μείζον θέμα των ημερών με τις απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε, ότι ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται μεταρρύθμιση, με πρόγραμμα και σχέδιο και η συζήτηση να γίνει με ανοιχτά τα ιατρεία. Το σύστημα, ανέφερε, ήταν πολυέξοδο και πρόσθεσε, ότι ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας ως το 2030 και ομαλά να οδηγηθούμε σ' αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως απαιτείται να οδηγηθούμε σε αποκέντρωση, που σημαίνει, ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα πρέπει να σχεδιάσουν τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.
Αναφορικά με τη μεγάλη δωρεά αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από ιδιώτη ομογενή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική χειρονομία, που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού το εργαστήριο αυτό, δεν θα εξυπηρετήσει μόνο την Αρκαδία αλλά όλους τους νομούς της περιφέρειας και, παρότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του, θα μεριμνήσει για την μεγαλύτερη δυνατή συντόμευση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών αφού, με τη λειτουργία του, θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου, ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε, ότι υπάρχει μια άλλη μεγάλη δωρεά από ιδιώτη, στη μνήμη του γιου της, που αφορά στην ανάπτυξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείου Σπάρτης και τον έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο στη διαθήκη της, για την ολοκλήρωση του έργου. Ο υπουργός, με αφορμή αυτές τις δωρεές, υπογράμμισε την τεράστια συμβολή των ευεργετών στον τόπο διαχρονικά και σημείωσε, ότι ευθύνη της πολιτείας είναι, με σεβασμό, να ολοκληρώνει σύντομα τις επιθυμίες τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.