ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΙΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

patsarinos2Ε­ρώ­τη­ση για την λει­τουρ­γί­α και την α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των αν­τι­δι­α­βρω­τι­κών έρ­γων στις α­κτές του Μεσ­ση­νια­κού κόλ­που κα­τέ­θε­σε ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος. Ο κ. Πα­τσα­ρί­νος στην ε­ρώ­τη­ση του ση­μει­ώ­νει:
«Πρό­σφα­τα μέ­σα α­πό μια ε­νια­ία με­λέ­τη για την αν­τι­δι­α­βρω­τι­κή προ­στα­σί­α των α­κτών της α­να­το­λι­κής πλευ­ράς του Μεσ­ση­νια­κού κόλ­που ε­κτε­λούν­ται 2 έρ­γα στην πε­ρι­ο­χή Α­κρο­γι­α­λί­ου α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και στην πε­ρι­ο­χή της Μ. Μαν­τί­νειας α­πό το Δή­μο Κα­λα­μά­τας. Υ­πο­λεί­πε­ται το νό­τιο τμή­μα της με­λέ­της που α­φο­ρά την πε­ρι­ο­χή στις Κι­τρι­ές και το ο­ποί­ο ε­τοι­μά­ζε­στε να το δη­μο­πρα­τή­σε­τε με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό πε­ρί­που 4,5 εκ. ευ­ρώ.
Τα έρ­γα αυ­τά α­πα­σχο­λούν αρ­κε­τά την το­πι­κή κοι­νω­νί­α κύ­ρια για την α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τά τους αλ­λά και για την πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή αλ­λοί­ω­ση των χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών της πε­ρι­ο­χής. Οι τε­λευ­ταί­ες θα­λασ­σο­τα­ρα­χές δη­μι­ούρ­γη­σαν κά­ποι­α νέ­α δε­δο­μέ­να στην κα­τα­σκευ­ή των έρ­γων, που προ­κά­λε­σαν τις εύ­λο­γες α­νη­συ­χί­ες των κα­τοί­κων και των εμ­πλε­κό­με­νων στα έρ­γα με α­πο­τέ­λε­σμα να υ­πάρ­ξει ε­πα­να­το­πο­θέ­τη­ση της με­λε­τή­τριας των έρ­γων – κα­ταρ­χάς – για το έρ­γο στο Α­κρο­γιά­λι.
Ε­πει­δή, πλέ­ον των πα­ρα­πά­νω:
Δεν έ­χει ε­πέλ­θει σο­βα­ρός χρό­νος για τη δυ­να­μι­κή πα­ρα­κο­λού­θη­ση της ε­ξέ­λι­ξης των 2 έρ­γων και την έκ­δο­ση κά­ποι­ων συμ­πε­ρα­σμά­των. Με­γά­λες πο­σό­τη­τες α­δρα­νών υ­λι­κών λή­φθη­σαν α­πό το Δη­μό­σιο α­πό την πε­ρι­ο­χή της νη­σί­δας Βε­νέ­τι­κο, αλ­λά και α­πό το χεί­μαρ­ρο Σάν­τα­βα του Δή­μου Δ. Μά­νης που έ­χει πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νη πο­σό­τη­τα δι­α­θέ­σι­μων υ­λι­κών.Πα­ρου­σι­ά­ζον­ται προ­βλή­μα­τα δι­ά­βρω­σης στις α­κτές στην «σκιά» των έρ­γων, ι­δι­αί­τε­ρα στην πε­ρι­ο­χή της Μ. Μαν­τί­νειας, αλ­λά και στο έρ­γο στο Α­κρο­γιά­λι.Α­παι­τούν­ται ποι­ο­τι­κές και πο­σο­τι­κές προ­σαρ­μο­γές στην ο­λο­κλή­ρω­ση των έρ­γων σύμ­φω­να με τη με­λε­τή­τρια. Το ε­να­πο­μέ­νον έρ­γο στην πε­ρι­ο­χή των Κι­τρι­ών δεν πα­ρου­σιά­ζει ο­ξυμ­μέ­να φαι­νό­με­να δι­ά­βρω­σης.Δεν υ­πάρ­χει συσ­σω­ρευ­μέ­νη θε­τι­κή εμ­πει­ρί­α α­πό άλ­λα πα­ρό­μοι­α έρ­γα στην Πε­ρι­φέ­ρεια.
Ρω­τά­με:
Ποι­α εί­ναι η ά­πο­ψη των κυ­ρί­ων των έρ­γων (Πε­ρι­φέ­ρεια και Δή­μος) για την α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τά τους και αν προ­τί­θεν­ται να κά­νουν συμ­πλη­ρω­μα­τι­κές ε­νέρ­γει­ες; Μή­πως δεν πρέ­πει ά­με­σα να προ­βεί­τε στη δη­μο­πρά­τη­ση του 3ου και τε­λευ­ταί­ου έρ­γου της με­λέ­της, που α­φο­ρά την πε­ρι­ο­χή των Κι­τρι­ών, προ­τού βγουν τα κα­τάλ­λη­λα συμ­πε­ρά­σμα­τα α­πό τη λει­τουρ­γί­α των άλ­λων 2 που ή­δη ο­λο­κλη­ρώ­νον­ται;Δεν πρέ­πει να εν­τα­χθούν στη με­λέ­τη για την τε­λευ­ταί­α (3η) δη­μο­πρά­τη­ση οι πρό­σφα­τες ποι­ο­τι­κές και πο­σο­τι­κές πα­ρα­τη­ρή­σεις της με­λε­τή­τριας των έρ­γων;»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.