ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τροποποιήθηκαν από το ΓΕΑ οι όροι παραχωρητηρίου στον Δήμο Μεσσήνης του Αεροδρομίου

anastasopoylos syskepsh aerodromio triodoyΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ απόφαση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τροποποιήθηκε το παραχωρητήριο προς το Δήμο Μεσσήνης, που αφορά τη χρήση του αεροδρομίου Τριόδου.
Σύμφωνα με τους όρους του νέου παραχωρητηρίου ο χώρος του αεροδρομίου εκμισθώνεται στο Δήμο για 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης. Σκοπός της παραχώρησης είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου (οικονομική, τουριστική, κοινωνική) μέσω της δημιουργίας οργανωμένου κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Το βασικό σημείο της παραχώρησης που ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση των δράσεων αξιοποίησης του χώρου είναι το γεγονός ότι, εκτός από τον Δήμο μπορεί να εκμεταλλευτεί το χώρο και φορέας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο μέσω διαφόρων προγραμμάτων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Επίσης, δεν κινδυνεύει να επιστραφεί το ακίνητο και οι εγκαταστάσεις στο ΓΕΑ χωρίς να υπάρχει καμία αποζημίωση παρά μόνο εφόσον υπάρξει εθνικός κίνδυνος.
Ο Δήμος ήδη έχει εκπονήσει το Master Plan για την αξιοποίηση του αεροδρομίου και έχει έλθει σε επαφή με το Γενικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικολάου Ματζούφα αλλά και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την χρηματοδότηση έργων εντός του αεροδρομίου, μέσω του Ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας.
ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Παράλληλα, χθες, συναντήθηκε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας (Α.Λ.Α.Κ.), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Α΄ αντιπρόεδρο Σταύρο Χάτζιο και τον Β΄ αντιπρόεδρο Δημήτρη Μουτσώκο, παρουσία του αντιδημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου και της δημοτικής συμβούλου Τσέλιου- Μουρούφα. Συζητήθηκε και προγραμματίστηκε εντός του επόμενου διμήνου, η διεξαγωγή ενός αγώνα αυτοκινήτου (dragster), αφού προηγηθούν από τον Δήμο μικρές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του χώρου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η διαφήμιση της περιοχής μας, η τόνωση των επαγγελματιών του Δήμου και η προβολή του χώρου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.