ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πρωτοπορία για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πρώτο κατατάσσεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», όσον αφορά στην ποσοστιαία επί τοις εκατόν αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων μεταξύ των ετών 2013 και 2012.
Συγκεκριμένα, το 2013 οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Καλαμάτα ανήλθαν σε 57.967, έναντι 35.948 το 2012, ήτοι αύξηση κατά 61,25%. Δεύτερο σε αυξητικό ρυθμό ήταν το αεροδρόμιο Μυκόνου με αύξηση 26,69%. Πρώτο σε αριθμό διεθνών τουριστικών αφίξεων για το 2013 ήταν το αεροδρόμιο της Αθήνας με 2.619.455, ακολουθούμενο από εκείνο του Ηρακλείου με 2.475.927.
Υπενθυμίζεται πως, στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υιοθέτησε απόφαση, με την οποία ζητεί την αναβάθμιση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», διεκδικώντας:
1. την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, καθώς επίσης τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως, ώστε να μπορεί να επιτελεί και στο μέλλον το ρόλο του ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής
2. τη βελτίωση της πρόσβασης, σε συνδυασμό με το νέο άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και τον αυτοκινητόδρομο με τον οποίο αυτός θα συνδέεται. Η βελτίωση αυτή θα υλοποιηθεί με ευθεία συνδετήρια οδό, που θα ξεκινά από τον άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και με βόρεια κατεύθυνση θα καταλήγει στην είσοδο του αερολιμένα
3. τη βελτίωση του νυν εθνικού δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, ιδίως με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην παρούσα είσοδο του αερολιμένα, για λόγους ασφαλείας – αποφυγής ατυχημάτων.
Ο Δήμαρχος πρόκειται να συναντηθεί προσεχώς με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κούκη και τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη, για να τους θέσει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που αποτελεί αναγκαιότητα δεδομένης της μεγάλης αύξησης των διεθνών αφίξεων. Αυτές αναμένεται να γίνουν πολύ περισσότερες το 2014, λόγω συνδέσεων με 20 και πλέον πόλεις της Ευρώπης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.