ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Καλαμάτας φέρεται ότι ενδιαφέρεται ο πρώην αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Μασούρας. Παρ’ ότι πρόκειται για αξιόλογη υποψηφιότητα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να συσπειρώσει τόσες δυνάμεις που θα κατάφερναν να ανατρέψουν το σύστημα που διοικεί το Δήμο Καλαμάτας επτά χρόνια τώρα… Το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Καλαμάτας ακόμη δεν έχει στηθεί, γεγονός που προφανώς ευνοεί τον νυν δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος από την επομένη της επανεκλογής του, πριν από τρία χρόνια, άρχισε να δουλεύει για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πολλοί θεωρούν ότι η επανεκλογή του Παναγιώτη Νίκα είναι δεδομένη εφόσον δεν δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο από τους αυτοδιοικητικούς του πολιτικού κέντρου, της κεντροαριστεράς, ακόμη και της κεντροδεξιάς.
Στο πλαίσιο δημιουργίας αυτού του μετώπου παράγοντες με μεγάλη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο Καλαμάτας, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο από αυτό, προτείνουν τον Βασίλη Κοσμόπουλο ως υποψήφιο δήμαρχο αλλά και διάφορα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον πλαισιώσουν. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα συζητήθηκαν αυτά τα πράγματα σε συνάντηση παλιών παραγόντων σε ξενοδοχείο της πόλης. Ωστόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος φέρεται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, γιατί δεν βλέπει να υπάρχει, ακόμη τουλάχιστον, διάθεση ευρείας κινητοποίησης για τη στήριξη ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι από το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα.
Ορισμένοι επικρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί φαίνεται να τον ενδιαφέρει περισσότερο να φτιάξει ένα αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο παρά να συμμετέχει ή ακόμη και να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας για τη δημιουργία του αυτοδιοικητικού σχήματος που θα κερδίσει το Δήμο Καλαμάτας. Ωστόσο στο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Θα δώσει και πάλι στο «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» τη στήριξή του, αλλά θα το αφήσει να διαμορφώσει το ίδιο το προεκλογικό του πρόγραμμα ή θα αναλάβει το κόμμα τη δημιουργία του συνδυασμού και τη σύνταξη του προγράμματος;

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.