ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣΟ βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­σης Πε­τρά­κος κα­τέ­θε­σε ε­ρώ­τη­ση στην Βου­λή και ζη­τά α­πό των Υ­πουρ­γό των Οι­κο­νο­μι­κών να α­παν­τή­ση για την α­δι­και­ο­λό­γη­τη άρ­νη­ση νο­μι­μο­ποί­η­σης των εγ­κα­τα­στά­σε­ων του γη­πέ­δου Κο­ρώ­νης.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος α­να­φέ­ρει στην ε­ρώ­τη­ση που κα­τά­θε­σε:
«Εί­ναι γνω­στό ό­τι α­πό το 1983 έ­χει κα­τα­σκευα­στεί και λει­τουρ­γεί στην πα­ρα­λια­κή πε­ρι­ο­χή «Με­μί-Ζάγ­κα» του Δ.Δ. Κο­ρώ­νης του Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος γή­πε­δο πο­δο­σφαί­ρου το ο­ποί­ο χρη­σι­μο­ποι­εί­ται ως έ­δρα των το­πι­κών ο­μά­δων της Δ.Ε. Κο­ρώ­νης. Ο χώ­ρος αυ­τός έ­κτα­σης πε­ρί­που 6 στρεμ­μά­των εί­χε χρη­σι­μο­ποι­η­θεί μέ­χρι το 1970 σαν χώ­ρος ε­να­πό­θε­σης α­πορ­ριμ­μά­των. Κα­θα­ρί­στη­κε το 1982 α­πό τους κα­τοί­κους και κα­τα­σκευ­ά­στη­κε το γή­πε­δο.
Την δε­κα­ε­τί­α του 1990 η πε­ρι­φέ­ρεια εί­χε χρη­μα­το­δο­τή­σει την κοι­νό­τη­τα Κο­ρώ­νης για να γί­νουν ερ­γα­σί­ες συν­τή­ρη­σης-ε­πι­σκευ­ής του γη­πέ­δου.
Ο Δή­μος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος υ­πέ­βα­λε στην Κτη­μα­τι­κή Υ­πη­ρε­σί­α του Δη­μο­σί­ου του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας τε­χνι­κό φά­κε­λο με το υπ. πρωτ. 24168/20/11/2011 έγ­γρα­φό του και ζή­τη­σε την νο­μι­μο­ποί­η­ση της εν λό­γω γη­πε­δι­κής εγ­κα­τά­στα­σης για να γί­νουν ερ­γα­σί­ες βελ­τί­ω­σης. Πα­ρά τη θε­τι­κή γνώ­μη της Κτη­μα­τι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας υ­πήρ­ξε αρ­νη­τι­κή γνω­μο­δό­τη­ση α­πό τον Ε­ΟΤ. Ο Δή­μος μη δι­α­θέ­τον­τας άλ­λη γη­πε­δι­κή εγ­κα­τά­στα­ση και με δε­δο­μέ­νο ό­τι ε­πεί­γουν να γί­νουν ερ­γα­σί­ες κα­τα­σκευ­ής χλο­ο­τά­πη­τα, δι­ό­τι η πο­δο­σφαι­ρι­κή ο­μά­δα «Α­ΚΡΙ­ΤΑΣ ΚΟ­ΡΩ­ΝΗΣ» την προ­σε­χή πο­δο­σφαι­ρι­κή σε­ζόν θα πρέ­πει να α­γω­νί­ζε­ται σε γή­πε­δο με χλο­ο­τά­πη­τα, ε­πει­δή θα α­γω­νί­ζε­ται στη Α Το­πι­κή κα­τη­γο­ρί­α ε­ρα­σι­τε­χνών Μεσ­ση­νί­ας, ε­πα­νήλ­θε με­τά α­πό ο­μό­φω­νη α­πό­φα­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου με το υπ. πρωτ. 23720/31-10-2013 έγ­γρα­φό του και ζή­τη­σε γνω­μο­δο­τή­σεις, με βά­ση το άρ­θρο 14 του ν. 2971/2001, προς α­δει­ο­δό­τη­ση για βελ­τί­ω­ση της υ­φι­στά­με­νης ε­δώ και 30 χρό­νια ή­δη γη­πε­δι­κής εγ­κα­τά­στα­σης. Η Κτη­μα­τι­κή Υ­πη­ρε­σί­α του Δη­μο­σί­ου του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας το­πο­θε­τή­θη­κε εκ νέ­ου θε­τι­κά στο αί­τη­μα του Δή­μου και ζή­τη­σε να ε­ξε­τα­στεί η δυ­να­τό­τη­τα νο­μι­μο­ποί­η­σης του υ­φι­στά­με­νου γη­πέ­δου και αν υ­πάρ­χουν αν­τιρ­ρή­σεις η νο­μι­μο­ποί­η­ση να γί­νει έ­στω για πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νο χρό­νο μέ­χρι να α­νεύ­ρει ο Δή­μος άλ­λο κα­τάλ­λη­λο χώ­ρο για γή­πε­δο.
Το­νί­ζε­ται ε­πι­πλέ­ον στη ε­πι­στο­λή της Κτη­μα­τι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας του Δη­μο­σί­ου ό­τι «ο Γ.Γ. Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης Πε­λο­πον­νή­σου, Δυ­τι­κής Ελ­λά­δας και Ι­ο­νί­ων Νή­σων έ­χει χο­ρη­γή­σει ά­δεια λει­τουρ­γί­ας για δυ­ο α­κό­μη έ­τη με την υπ. πρωτ. 23348/1323/07-12-2012 α­πό­φα­σή του αλ­λά και η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου δια της αρ­μο­δί­ας Υ­πη­ρε­σί­ας Πε­ρι­βάλ­λον­τος και Υ­δρο­οι­κο­νο­μί­ας με το υπ. πρωτ. 4147/18-4-2012 έγ­γρα­φό της έ­χει α­πο­φαν­θεί ό­τι δεν α­παι­τεί­ται έγ­κρι­ση πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής α­δει­ο­δό­τη­σης». Ε­πι­πλέ­ον το έγ­γρα­φο της Κτη­μα­τι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας για τα ό­ρια αι­για­λού και πα­ρα­λί­ας α­να­φέ­ρει ό­τι «­….μό­νο τρι­γω­νι­κή ε­δα­φι­κή λω­ρί­δα νο­τι­ο­α­να­το­λι­κώς εμ­βα­δού 400 πε­ρί­που τ.μ. ως έγ­γι­στα κα­τα­λαμ­βά­νε­ται α­πό τις με­γα­λύ­τε­ρες συ­νή­θεις α­να­βά­σεις των κυ­μά­των».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.