ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ANAPNEYSTHRES  NOSOKOMEIO KALAMATASΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από την μειοδότρια εταιρία του διεθνούς διαγωνισμού, πέντε αναπνευστήρες ΜΕΘ/Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 105.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Εμφραγμάτων ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη του 2010 και μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί 291 άτομα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 1.307 άτομα στην Μονάδα Εμφραγμάτων. 
Ο ανωτέρω εξοπλισμός έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις μονάδες αυτές σε ιατροτεχνολογικό επίπεδο. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει παραδοθεί και ένα πλήρης αναισθησιολογικό συγκρότημα πέντε τεμαχίων συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Με τις εν λόγω τμηματικές παραδόσεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης η ολοκλήρωση της ενταγμένων έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, σημειώνοντας πρωταθλητικές επιδόσεις.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Στο πλαίσιο της ουσιαστικής συνεργασίας που έχει η Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν δρομολογηθεί δύο νέες προτάσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για ένταξη σε κοινοτικά προγράμματα για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο μήνα προκηρύχτηκαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας οι διεθνείς διαγωνισμοί για την υλοποίηση των παρακάτω υποέργων μέσω ΕΣΠΑ:
• Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων 545.013 ευρώ
• Προμήθεια εξοπλισμού Μηχανογράφησης 245.262 ευρώ
• Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου 558.400 ευρώ
• Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ 400.723 ευρώ
Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες όπου θα ανοιχτούν οι προσφορές για τους παραπάνω διαγωνισμούς είναι 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΖΟΥ
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να υλοποιούμε τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο αναβαθμίζεται ποιοτικά η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας. Νοιώθω ικανοποιημένος που βρισκόμαστε στην θέση να έχουμε ολοκληρώσει μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα όλα τα ενταγμένα έργα και να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.
Ωστόσο η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς. Ακόμα και σήμερα υποβάλλονται νέες προτάσεις που από την μια θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο μας και από την άλλη θα επιφέρουν οικονομία πόρων. Ένα μεγάλο μπράβο στους συνεργάτες μου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.