ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΌ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

purinoelaiourgioΚαμία ανησυχία από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην Μεσσηνία ανακοίνωσε η Περιφέρεια. Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
«Με α­φορ­μή πρό­σφα­τα δη­μο­σι­εύ­μα­τα του τύ­που α­να­φο­ρι­κά με την λει­τουρ­γί­α των πυ­ρη­νε­λαι­ουρ­γεί­ων , σας γνω­ρί­ζου­με ό­τι σε αυ­τά έ­χουν ε­πι­βλη­θεί πε­ρι­βαλ­λον­τι­κοί ό­ροι α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Πε­ρι­βάλ­λον­τος Ε­νέρ­γειας και Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής και α­πό την Α­πο­κεν­τρω­μέ­νη Δι­οί­κη­ση Πε­λο­πον­νή­σου Δυ­τι­κής Ελ­λά­δος και Ι­ο­νί­ων Νή­σων.
Οι ό­ροι αυ­τοί έ­χουν εκ­δο­θεί το 2012. Εί­ναι οι πλέ­ον αυ­στη­ροί που έ­χουν ε­πι­βλη­θεί με­τά α­πό ει­σή­γη­ση της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας, σύμ­φω­να με τους κα­νό­νες της ε­πι­στή­μης και της τε­χνι­κής. Έ­χουν κα­θο­λι­κή ε­φαρ­μο­γή, εί­ναι οι ί­διοι ό­ροι που ε­φαρ­μό­ζον­ται σε δρα­στη­ρι­ό­τη­τες αυ­τής της τά­ξης και αυ­τού του με­γέ­θους πα­νελ­λα­δι­κά και μά­λι­στα πε­ρισ­σό­τε­ρο αυ­στη­ροί α­πό τους ό­ρους που ε­φαρ­μό­ζον­ταν πριν α­πό το 2012.Πε­ρι­λαμ­βά­νουν τις πλέ­ον αυ­στη­ρές δε­σμεύ­σεις α­να­φο­ρι­κά με τις εκ­πομ­πές ρύ­πων στην α­τμό­σφαι­ρα, τα υ­γρά α­πό­βλη­τα, τα στε­ρε­ά α­πό­βλη­τα και τον θό­ρυ­βο. Πε­ρι­λαμ­βά­νουν ε­πί­σης αυ­στη­ρές δε­σμεύ­σεις ως προς την μέ­τρη­ση, κα­τα­γρα­φή και πα­ρα­κο­λού­θη­ση της ρύ­παν­σης α­πό δι­α­πι­στευ­μέ­να ερ­γα­στή­ρια. Για τη τή­ρη­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων, οι υ­πη­ρε­σί­ες της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας αλ­λά και υ­περ­κεί­με­νες υ­πη­ρε­σί­ες, πραγ­μα­το­ποι­ούν συ­νε­χείς ε­λέγ­χους. Ει­δι­κό­τε­ρα την τρέ­χου­σα ε­λαι­ο­κο­μι­κή πε­ρί­ο­δο έ­χουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί έ­ξι έ­λεγ­χοι μέ­χρι σή­με­ρα. Α­πό τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα των ε­λέγ­χων έ­χει δι­α­πι­στω­θεί ό­τι υ­πάρ­χει συμ­μόρ­φω­ση με τους πε­ρι­βαλ­λον­τι­κούς ό­ρους γε­νι­κό­τε­ρα.
Πλέ­ον αυ­τών έ­χει το­πο­θε­τη­θεί στην πε­ρι­ο­χή της Σκά­λας με­τρη­τής σω­μα­τι­δια­κών εκ­πομ­πών για τρί­τη συ­νε­χό­με­νη χρο­νιά, ο ο­ποί­ος κα­τα­γρά­φει ε­πί ει­κο­σι­τε­τρα­ώ­ρου βά­σε­ως τις τι­μές των ρυ­παν­τι­κών φορ­τί­ων στην α­τμό­σφαι­ρα α­πό ο­ποι­α­δή­πο­τε πη­γή εκ­πομ­πής και α­πό ο­ποι­α­δή­πο­τε αν­θρώ­πι­νη δρα­στη­ρι­ό­τη­τα που σχε­τί­ζε­ται με εκ­πομ­πές σω­μα­τι­δί­ων.Συ­νε­πώς δεν υ­πάρ­χει κα­μί­α α­νη­συ­χί­α για το αν­θρω­πο­γε­νές και φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον δι­ό­τι πα­ρα­κο­λου­θεί­ται με­θο­δι­κά και συ­στη­μα­τι­κά η τή­ρη­ση των πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων που εί­ναι υ­πο­χρε­ω­μέ­νοι να τη­ρούν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.