ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σε μια μοναδική ευκαιρία μουσικής μέθεξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όσοι τυχεροί συνδημότες μας πρόλαβαν να βρουν θέση στο κατάμεστο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιανουαρίου.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με 19 μουσικούς της και μαέστρο τον Νίκο Χαλιάσα, συνέπραξε με 28 σπουδαστές μουσικής από την πόλη μας σε μια ανεπανάληπτη πανηγυρική συναυλία. Το αποτέλεσμα μάγεψε το κοινό της Καλαμάτας, που από νωρίς είχε κατακλύσει το Αμφιθέατρο, περιμένοντας να απολαύσει τους ήχους της πιο ιστορικής και σημαντικής Συμφωνικής Ορχήστρας της χώρας μας.
Η συναυλία ήταν η κορυφαία στιγμή της τριήμερης επίσκεψης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική» που πραγματοποιείται με Μεγάλο Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σειρά σεμιναρίων στους σπουδαστές μουσικής από την Καλαμάτα που προσέφεραν οι σολίστ-μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έλαβαν χώρα στις αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας εξέφρασε τη χαρά όλων των μελών της ΚΟΑ για την παρουσία τους στην πόλη μας, την ικανοποίησή τους για το καλό επίπεδο και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μαζί με τους νεαρούς μουσικούς της Καλαμάτας και την ομόφωνη απόφασή τους (όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις από το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» με την υποστήριξη του Μουσικού Οίκου «Φίλιππος Νάκας») να απονεμηθεί ετήσια υποτροφία ή προσφορά οργάνου στην Αλεξάνδρα Μάτζαρη, σπουδάστρια στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.