ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Νέα επιστολή για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Μεσσήνης απέστειλε ο Στάθης Αναστασόπουλος

ANASTASOPOYLOSΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ της παρούσας δυσχερούς κατάστασης, για την ελάφρυνση των επαγγελματιών της περιοχής του Δήμου Μεσσήνης από τα μεγάλα οικονομικά βάρη και επιδιώκοντας, παράλληλα, την βέλτιστη λειτουργία του Δήμου, μέσω της αύξησης των εσόδων του, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σε συνέχεια δύο προηγούμενων εγγράφων, επιστολή στην οποία θίγεται εκ νέου το πάγιο αίτημα, να υπάρξει δηλαδή ίδια αντιμετώπιση των οφειλετών προς το Δημόσιο με τους οφειλέτες προς τους Δήμους, δηλαδή με καταβολή σε μηνιαίες δόσεις των οφειλών και διαγραφή των προσαυξήσεων. 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή που εστάλη στον υπουργό αναφέρει τα κάτωθι:
«Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών μας, επανερχόμαστε για να υπενθυμίσουμε το πάγιο αίτημα των Δήμων σχετικά με τους διακανονισμούς για τα χρέη που έχουν οι δημότες προς τους ΟΤΑ με ευνοϊκότερους όρους.
Η μη έγκαιρη εξόφληση των οφειλών των επαγγελματιών προς τους Δήμους προκαλεί μεγάλα εμπόδια στη λειτουργία των δομών τους και καθυστερήσεις εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεών τους.
Το κράτος επίσης οφείλει να προστατέψει τους μικρούς επαγγελματίες από τα συνεχή οικονομικά βάρη τονώνοντας έτσι την οικονομική ζωή της υπαίθρου. Προκειμένου να λειτουργήσουν λοιπόν οι Δήμοι, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση σε καταβολή με μηνιαίες δόσεις και διαγραφή των προσαυξήσεων.
Με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση είναι βέβαιο ότι οι οφειλέτες των Δήμων θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , καταβάλλοντας τα οφειλόμενα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ρευστότητα των Δήμων.
Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση των οφειλετών προς το δημόσιο με τους οφειλέτες προς τους Δήμους.
Ευελπιστούμε ότι τα ανωτέρω , τα οποία αποτελούν αιτήματα και των συνολικών οργάνων ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, θα ληφθούν υπόψη και θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.