ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

NEA EΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει εντός των ημερών το πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 30 εως 66 ετών όπου θα αφορά εργασία για 12 μήνες σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις με μισθό 450 ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του κ. Αμπατζόγλου.
Ο ΟΑΕΔ με το νέο πρόγραμμα για ανέργους από 30 εως 66 ετών θα διευρύνει τα ηλικιακά όρια στο εν λόγω πρόγραμμα διότι όλα τα προηγούμενα προγράμματα για ανέργους αφορούσαν ηλικίες έως 35 ετών ενώ το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μήνες . Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προβλέπει προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας από 30 εώς 66 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα και για 12 μήνες ενώ ο συνολικός προυπολογισμός του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Ο μισθός των ανέργων , που θα είναι επιτυχόντες του προγράμματος του ΟΑΕΔ , θα είναι περίπου 450 ευρώ και οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται προς το τέλος του Ιανουαρίου 2014. Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας που θα καθορίζει όλα τα κριτήρια του προγράμματος.
Το Νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ηλικίες 30 εως 66 ετών προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι, θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο, που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 18 ευρώ, ημερησίως, και για διάστημα 25 ημερών, κάθε μήνα, δηλαδή, με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Επισημαίνεται ότι, η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.