ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εργα 38 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη και προϋπολογισμός 70 εκατ. ευρώ!

PITA MESSHNHSΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, η κοπή της Βασιλόπιτας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του Συλλόγου για άλλη μια χρονιά, καθώς και πέρυσι είχαν πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Μεσσήνης και στην ομιλία του ανέφερε τα εξής : 
«Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Μεσσήνης κάθε χρόνο σας παραχωρεί κάθε χρόνο την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να πραγματοποιήσετε τη Γενική σας Συνέλευση και την κοπή της βασιλόπιτας.
Χαιρόμαστε που έχουμε και φέτος τα μέλη του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου των Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, σας εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία σε σας και στις οικογένειές σας».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης αναφερόμενος και συγκρίνοντας το χθες με το σήμερα ανέφερε:
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι και σεις σε περιόδους δύσκολες, όπως και τώρα, δουλέψατε, αγωνιστήκατε σκληρά για να εξυπηρετήσατε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα των κοινοτήτων σας.
Ανάλογη κατάσταση βιώνουμε και σήμερα εμείς στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενόψει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, των πενιχρών χρηματοδοτήσεων των Δήμων και των αυξημένων απαιτήσεων που έχει η σημερινή κοινωνία.
Καταφέραμε όμως εγώ και οι συνεργάτες μου με σκληρή δουλειά να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες αλλαγές που επέφερε η εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης στην Αυτοδιοίκηση.
Έτσι πετύχαμε να διοικήσουμε τον τεράστιο Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης που έχει 114 χωριά, να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες καθημερινότητας του πολίτη, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας (δεν δανειστήκαμε, πληρώσαμε παλιές οφειλές, δεν χρωστάμε σε κανένα προμηθευτή και εργολάβο).
Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαικά και εθνικά προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ., που όμως απαιτούν μεγάλη προετοιμασία και πλήρη μελετητική ωριμότητα με αποτέλεσμα να καταθέσουμε προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ και να πετύχουμε αυτή τη στιγμή να υλοποιούμε έργα 38 εκατ. ευρώ.
Όλα τα παραπάνω που πετύχαμε και άλλα πολλά, τα καταφέραμε επειδή από την πρώτη στιγμή εμπιστευτήκαμε και συνεργαστήκαμε άριστα με όλους τους αιρετούς. Ειδικότερα όταν αναλάβαμε παραχωρήσαμε όλες τις αρμοδιότητες στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους εμπιστευτήκαμε όλους ανεξαρτήτως παράταξης που ο καθένας ανήκε.
Έτσι καταφέραμε να προσφέρουμε καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες στους κατοίκους των χωριών μας».
Ο Στ. Αναστασόπουλος αναφερόμενος στο σήμερα και το αύριο του Δήμου και τη νέα υποψηφιότητά του είπε:
«Θέλω να σας συγχαρώ για τη δουλειά που έχετε προσφέρει και τις υποδομές που έχετε δημιουργήσει στα χωριά μας και επειδή φέτος είναι χρονιά αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να σας ενημερώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα διεκδικήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας για να συνεχίσουμε αυτό που προ τριετίας σχεδιάσαμε, οργανώσαμε, υλοποιούμε και που φυσικά πρέπει να ολοκληρώσουμε.
Ειλικρινά χαίρομαι που την αυτοδιοικητική μας παράταξη πλαισιώνουν στελέχη που ανήκουν και σε άλλους πολιτικούς χώρους και έτσι έξω από κόμματα, αναχώματα και συρματοπλέγματα προχωράμε όλοι μαζί και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.
Ζητάμε την εμπιστοσύνη ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, αρχές και αξίες, ανθρώπους που έχουν ως προτεραιότητα την αγάπη για τον τόπο τους. Θέλουμε να κοιτάζουμε το δημότη στα μάτια χωρίς να κοιτάζουμε την κομματική του ταυτότητα.
Είμαι σίγουρος ότι οι συνδημότες μας θα μας εμπιστευτούν.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.