ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η Καλαμάτα με λαμπρότητα πανηγυρίζει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

MHTROPOLH ENTHRONISH YPAPANTHS (1)ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ και κατάνυξη θα εορτάσει και φέτος η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, σήμερα και αύριο.
Σήμερα, παραμονή της εορτής, θα τελεσθεί στο Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής πολυαρχιερατικός Εσπερινός. 
Αύριο το πρωί, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον ως άνω Ναό ο όρθρος και πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία με το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, μετά από πρόσκληση του οικοδεσπότη-μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαος Κανελλόπουλος. Θα παραστεί ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, άλλοι πολιτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Πολιούχου της Καλαμάτας «Παναγίας Υπαπαντής του Χριστού», γνωρίζεται ότι αύριο, θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παν. Καίσαρη, Φαρών και στην Οδό Φάριος.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των τροχονόμων του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.