ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών!

ÁÃÑÏÔÅÓ ÁÐÏ ÍÅÁ ÔÑÉÃËÉÁ ÓÔÇÍ ÁÅÑÏÃÅÖÕÑÁ ÔÇÓ ÈÅÑÌÇÓΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, χθες, αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας.
Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ πάνω από μία ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.
Το ενδιαφέρον, τώρα, των αγροτών στρέφεται στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.
Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προς τους συγκεντρωμένους, «τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία».
«Ο αγώνας που κάνουμε είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον», τόνισε.
Επισήμανε και τη σημασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αποφάσισαν οι αγρότες για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθη.
«Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας», τόνισε.
Επίσης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου και άφησαν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.
Ο κόμβος της Κουλούρας έμεινε αποκλεισμένος συμβολικά από αγρότες της Ημαθίας, ενώ είχε αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά.
Όπως δήλωσε το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, σήμερα το πρωί, θα ξεκινήσουν με μηχανοκίνητη πορεία, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, για το κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Την Εγνατία Οδό Σερρών – Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή.
Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων διεξαγόταν, για τα είκοσι λεπτά της αγροτικής διαμαρτυρίας, από παρακείμενους δρόμους.
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αθήνα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες, οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που όπως επισημαίνουν είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.
Την σχετική πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας υιοθέτησαν το Σάββατο και εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Τόπος συνάντησης ορίστηκε η πλατεία Βάθη στις 2 μ.μ. της Τετάρτης, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το Σύνταγμα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.