ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σε συγκινησιακό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον Μανώλη Αγγελάκα

AGGELAKAS-DIDASKALOY TELETH PARADOSHS 1Σ’ ΕΝΑ ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, η τελετή παράδοσης- παραλαβής του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα στο διάδοχό του Γιώργο Διδασκάλου.
Ο Μανώλης Αγγελάκας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κυρίως στους τομείς: της μεταστέγασης υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, της λειτουργίας υπηρεσιών μιας στάσης για τους αλλοδαπούς, της λειτουργίας της ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της κατεδάφισης αυθαιρέτων, της καταγραφής των κληροδοτημάτων, της υλοποίησης του ΕΣΠΑ και της προώθησης των σχέσεων της πανεπιστημιακής με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και με τους πόλους καινοτομίας και έρευνας. Δήλωσε, δε, με έμφαση ότι κατάφερε να επιτύχει πολύ περισσότερα απ’ όσα προσδοκούσε, χάρη στους άριστους και επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες του και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και στην άριστη συνεργασία του με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
«Φεύγω, μετά από 18 μήνες, από την Πάτρα με τις πιο γλυκές αναμνήσεις και έχοντας κάνει μόνο φίλους. Θα είμαι στο πλευρό σας όποτε με χρειαστείτε», κατέληξε ο τέως Γενικός Γραμματέας.
Ο Γιώργος Διδασκάλου, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να τον τοποθετήσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ανέφερε ότι αναλαμβάνει αυτή τη νευραλγική θέση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, για τη χώρα μας, περίοδο. Ενώ σημείωσε:
«Αυτό, σημαίνει ότι το αίσθημα ευθύνης, που με διακατέχει είναι εντονότατο. Πολύ, δε, περισσότερο γιατί διαδέχομαι έναν επιτυχημένο Γενικό Γραμματέα, έναν εμπειρότατο πολιτικό, συνεργάτη και φίλο, τον Μανώλη Αγγελάκα, του οποίου τη βασική αρχή «το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη», θα συνεχίσω να υπηρετώ».
Στη συνέχεια, ανέπτυξε, εν συντομία, τους άξονες και τους κύριους στόχους της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει, καταλήγοντας: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει και θα συνεχίσει να κάνει πράξη τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και την επιθυμία όλων μας «Ελλάδα να μην είναι μόνο η Αθήνα». Με τις όλο και πιο πολύ διευρυνόμενες αρμοδιότητες της, καθώς και τη στελέχωσή της από εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο δυναμικό, θα είναι κοντά στους πολίτες της επικράτειάς της, από τα Διαπόντια νησιά μέχρι το Ταίναρο».
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος και Ανδρέας Μαρίνος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.