ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι αλλαγές για αγρότες πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, αλλά και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ. Στην πάνω  φωτογραφία ο αποκλεισμός της εθν
Σε διορθωτικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών, τα πρόστιμα για παραβάσεις και τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα προχωρά η κυβέρνηση μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Επίσης προωθούνται αλλαγές στο «ακατάσχετο» για μισθούς.
Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ, αλλά και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ. Στην πάνω φωτογραφία ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αρχαιοτήτων Ναυπλίου – Μυκηνών από αγρότες της Αργολίδας με τρακτέρ στον κόμβο Ανυφίου
«Λίφτινγκ» στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, τα πρόστιμα της Εφορίας για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ και τη μη έκδοση αποδείξεων, τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις μετά τη θύελλα των αντιδράσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε εντός των προσεχών ημερών να γίνουν αλλαγές σε «καυτά» σημεία του φορολογικού που έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας στην αγορά και σε κοινωνικές ομάδες.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα βιβλία των αγροτών, το ποινολόγιο για τον ΦΠΑ, τον τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για χρέη στην Εφορία, και τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.