ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Δυνατοί για νέα παρουσία στην Ευρωβουλή εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι

oikologoi prasinoi rexΜΕ ΣΤΟΧΟ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι φιλοδοξούν να προωθήσουν ενδιαφέρουσες θέσεις τις οποίες και κοινοποιούν στους Έλληνες πολίτες εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Στην Καλαμάτα βρέθηκαν και μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Βαγγέλη Πισσιάς και Κωνσταντίνα Κοσμίδου και οι δύο με λαμπρό βιογραφικό και διεθνή εμπειρία, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως: «Αφήσαμε πίσω μας ένα πολιτικό σύστημα χωρίς δομικές αλλαγές. Ο πλανήτης εξαντλείται ολοένα και περισσότερο τον 21ο αιώνα και μειώνεται η παραγωγική διαδικασία. Η Ενωμένη Ευρώπη μένει ανεκπλήρωτη και απραγματοποίητη. Χρειάζεται πάντρεμα της ανθρώπινης ζωής με το περιβάλλον. Η οικολογία δεν είναι «ταραμάς» στο πιάτο οποιουδήποτε αριστερού, δεξιού η κεντρώου, αλλά συστατικό στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης προόδου.
Η κρίση παγκόσμια και ευρωπαϊκή χτύπησε τους αδύναμους κρίκους όπως η Ελλάδα και αν μείνουμε στις παλιές συνταγές δεν θα απαλλαγούμε ποτέ απ’ αυτή. Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ως δια μαγείας ενώ η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης δοκιμάζεται.
Ως χώρα πρέπει να έχουμε ένα δικό μας μοντέλο με έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο οικολογισμός προϋποθέτει νέα συνείδηση και συμμετοχή όλων. Χρειάζεται να ξαναφτιάξουμε τον κοινωνικό ιστό.
Στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι να μείνουμε στο ευρώ και την Ε.Ε. αλλά υπό προϋποθέσεις. Παρευρέθησαν επίσης και μίλησαν τα τοπικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Νίκος Σαραντης, οι οποίοι ανέφεραν πως οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων στην Πελοπόννησο για τις περιφερειακές εκλογές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Είπαν ακόμα ότι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με προγραμματική βάση.
Θ.Π.
μοιράστε το στου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.