ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης

braxia2Κα­θαι­ρέ­θη­κε σή­με­ρα ο ε­πι­κίν­δυ­νος βρά­χος που βρι­σκό­ταν στο 13ο χι­λι­ό­με­τρο του ε­θνι­κού δρό­μου Κα­λα­μά­τας – Σπάρ­της και εγ­κυ­μο­νού­σε κιν­δύ­νους για τα δι­ερ­χό­με­να ο­χή­μα­τα. Οι ερ­γα­σί­ες έ­γι­ναν στο πλαί­σιο ερ­γο­λα­βί­ας της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας, που α­φο­ρά στην το­πο­θέ­τη­ση συρ­μα­το­πλέγ­μα­τος στα βρά­χια α­πό το 13ο έ­ως το 16ο χι­λι­ό­με­τρο δη­λα­δή α­πό Λα­δά μέ­χρι Νέ­δου­σα και γε­νι­κό­τε­ρα στην άρ­ση της ε­πι­κιν­δυ­νό­τη­τας, κα­θώς στο συγ­κε­κρι­μέ­νο τμή­μα του δρό­μου γί­νον­ται κα­το­λι­σθή­σεις.
braxiaΝα υ­πεν­θυ­μί­σου­με ό­τι το 2008 έ­πε­σε πέ­τρα σε δι­ερ­χό­με­νο μη­χα­νά­κι με α­πο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στεί έ­νας νε­α­ρός δα­σο­πυ­ρο­σβέ­στης που ε­πέ­βαι­νε σε αυ­τό. Μά­λι­στα εί­χε μπει συρ­μα­τό­πλεγ­μα λί­γα μέ­τρα ποι­ο πέ­ρα,  ό­χι ό­μως στο συγ­κε­κρι­μέ­νο ση­μεί­ο που έ­γι­νε το α­τύ­χη­μα.
braxia1Το έρ­γο α­να­μέ­νε­ται να ο­λο­κλη­ρω­θεί μέ­χρι τέ­λος Μαρ­τί­ου, ω­στό­σο η το­πο­θέ­τη­ση συρ­μα­το­πλέγ­μα­τος δεν φαί­νε­ται να ε­ξα­λεί­φει τους κιν­δύ­νους κα­θώς υ­πάρ­χουν και  ψη­λό­τε­ροι βρά­χοι α­πό το ύ­ψος που γί­νον­ται οι πα­ρεμ­βά­σεις. Πάν­τως ο συγ­κε­κρι­μέ­νος δρό­μος ό­πως εί­πε στην f­a­r­e­n­e­ws ο ε­πι­βλέ­πων μη­χα­νι­κός Τά­σος Να­νό­που­λος λό­γω του α­νά­γλυ­φου του ε­δά­φους εί­ναι χει­ρό­τε­ρος και α­πό αυ­τόν των Τεμ­πών.
braxia4braxia3

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.