ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΜΕ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ

mpexrakis2Ο ε­πι­κε­φα­λής του «Δι­κτύ­ου Ε­νερ­γών Πο­λι­τών» Στα­μά­της Μπε­χρά­κης, ε­ξα­πέ­λυ­σε ε­πί­θε­ση κα­τά του Δή­μαρ­χου Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα για την δι­α­δι­κα­σί­α ε­πι­λο­γής Προ­ϊ­στα­μέ­νων.Ο κ. Μπε­χρά­κης, το­νί­ζει σε δή­λω­σή του ό­τι ο δή­μαρ­χος πα­ρό­τι ή­ταν υ­πο­χρε­ω­μέ­νος να ε­νερ­γο­ποι­ή­σει την δι­α­δι­κα­σί­α ε­πι­λο­γής Προ­ϊ­στα­μέ­νων, δεν το έ­κα­νε κα­τα­πα­τών­τας κά­θε έν­νοι­α α­ξι­ο­κρα­τί­ας, δι­α­φά­νειας και χρη­στής δι­οί­κη­σης.
Συγ­κε­κρι­μέ­να, στην δή­λω­σή του ο κ. Μπε­χρά­κης α­να­φέ­ρει τα ε­ξής:
  «Πα­ρό­τι α­πό πα­λιά εί­χα­με ε­πι­ση­μά­νει σαν Δί­κτυ­ο μέ­σα στο Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Κα­λα­μά­τας ό­τι ο δή­μαρ­χος ή­ταν υ­πο­χρε­ω­μέ­νος να ε­νερ­γο­ποι­ή­σει την δι­α­δι­κα­σί­α ε­πι­λο­γής Προ­ϊ­στα­μέ­νων, ο κ Νί­κας δεν το έ­κα­νε κα­τα­πα­τών­τας κά­θε έν­νοι­α α­ξι­ο­κρα­τί­ας, δι­α­φά­νειας και χρη­στής δι­οί­κη­σης.
Ο υ­πουρ­γός Ε­σω­τε­ρι­κών κ. Μι­χε­λά­κης το Σε­πτέμ­βριο 2-9-13 με την Α.Π.34832/2-9-2013 (α­ριθμ.17) εγ­κύ­κλιό του έ­δι­νε ο­δη­γί­ες για τη δι­α­δι­κα­σί­α ε­πι­λο­γής προ­ϊ­στα­μέ­νων ορ­γα­νι­κών μο­νά­δων στους Ο­ΤΑ α΄ βαθ­μού σύμ­φω­να με τις με­τα­βα­τι­κές δι­α­τά­ξεις του άρ­θρου 5 του ν.3839/2010. Τό­νι­ζε ι­δι­αί­τε­ρα το κα­τε­πεί­γον του θέ­μα­τος (κα­θώς α­πό το 2009 δεν έ­χουν γί­νει ε­πι­λο­γές προ­ϊ­στα­μέ­νων στους πρω­το­βάθ­μιους Ο­ΤΑ) και ε­πι­σή­μαι­νε ό­τι η μη α­πο­στο­λή στο οι­κεί­ο υ­πη­ρε­σια­κό συμ­βού­λιο των α­το­μι­κών φα­κέ­λων των υ­παλ­λή­λων συ­νι­στά σο­βα­ρή πα­ρά­βα­ση κα­θή­κον­τος του αρ­μό­διου προς δι­ο­ρι­σμό ορ­γά­νου.
Φυ­σι­κά η κα­θυ­στέ­ρη­ση στην ε­πι­λο­γή προ­ϊ­στα­μέ­νων ορ­γα­νι­κών μο­νά­δων πέ­ρα α­πό την αυ­θαι­ρε­σί­α και την πα­ρα­τα­ξια­κή κα­θυ­πό­τα­ξη των υ­πη­ρε­σι­ών συν­δέ­ε­ται τό­σο με την εύ­ρυθ­μη λει­τουρ­γί­α του δή­μου ό­σο και με την υ­πη­ρε­σια­κή ε­ξέ­λι­ξη του κά­θε υ­παλ­λή­λου η ο­ποί­α λό­γω προ­α­να­φε­ρό­με­νων σκό­πι­μων ε­πι­λο­γών έ­χει κα­θυ­στε­ρή­σει. Ο κα­θέ­νας μπο­ρεί να αν­τι­λη­φθεί το μέ­γε­θος του θέ­μα­τος στο δή­μο μας α­φού ο ορ­γα­νι­σμός του προ­βλέ­πει 10 δι­ευ­θύν­σεις και 35 τμή­μα­τα δη­λα­δή συ­νο­λι­κά 45 θέ­σεις ευ­θύ­νης.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.