ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

lampropoylosΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, αφού ζήτησε από τον υπουργό την αύξηση του αφορολόγητου των αγροτών και την τήρηση βιβλίων, από Δέκα σε Είκοσι χιλιάδες Ευρώ, στη συνέχεια του έθεσε και τα παρακάτω αιτήματα :
1. Να λειτουργήσουν και όπως πρέπει ,οι Ομάδες Παραγωγών εν΄ όψει της νέας Κ.Α.Π.
2. Να υπάρξει ενημέρωση για την νέα Κ.Α.Π.
3. Να υπάρξει μέσω της νέας Κ.Α.Π , άμεση χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών Συκιάς και Κορινθιακής Σταφίδας με γενναίες χρηματοδοτήσεις που θα καλύπτουν και τα έξοδα καλλιέργειας (όχι μόνο την προμήθεια φυτωρίων).
4. Να σχεδιασθεί η δημιουργία μικρών φραγμάτων και στην Μεσσηνία , (όπως έχει γίνει για την Λακωνία) για την άρδευση καλλιεργειών , με ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια).
5. Να δημιουργηθούν κτηνοτροφικές ζώνες και στην Μεσσηνία.
6. Να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την συνέχιση της λειτουργίας των προϋπαρχουσών σταυλικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.
7. Να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Ο.Σ.Δ.Ε (νέος τρόπος ενεργοποίησης δικαιωμάτων).
8. Να υπάρξουν Σχέδια βελτίωσης για αντικατάσταση και προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων και να υλοποιηθούν άμεσα αυτά που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα.
9. Να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ , η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, λόγω της μη καρπόδεσης κατά την ελαιοκομική περίοδο 2013 – 2014.
Τέλος, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον Αθανάσιο Τσαυτάρη για την γόνιμη συνεργασία που είχαν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.