ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Αγρότες της Μεσσηνίας αποκλείουν σήμερα το πρωί την Εφορία Καλαμάτας

agrotes gargalianonΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι κινητοποιήσεις των αγροτών σήμερα, εν όψει της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους τους. Όπως δηλώνουν στελέχη των Αγροτικών Συλλόγων, ο αγώνας τους θα λάβει ακόμα πιο δυναμική μορφή, αν δεν λάβουν ικανοποιητικές δεσμεύσεις από τον υπουργό.
Στην Μεσσηνία, μετά το Σουληνάρι, Πύλο και Γαργαλιάνους, σήμερα το πρωί, περίπου στις 10:00, οι αγρότες θα αποκλείσουν την Εφορία Καλαμάτας. Με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ στηρίζουν τον αγώνα των Μεσσηνίων αγροτών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται και στο νομό μας, αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.
Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ
ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Από την Γραμματεία Μεσσηνία του ΠΑΜΕ διανεμήθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:
«Τα ταξικά Σωματεία του ΠΑΜΕ στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά καταγράφηκαν από το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο. Είμαστε δίπλα στους Αγρότες.
Οι Εργάτες, οι Αγρότες, Οι Μικροεπαγγελματίες, Οι Νέοι, Οι Γυναίκες, και Οι Συνταξιούχοι, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Το πολιτικό προσωπικό του Ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου, δημιουργούν με την πολιτική τους συνθήκες εξαθλίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στα μπλόκα των Αγροτών, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πού πραγματοποίησαν τα ταξικά σωματεία την Κυριακή 9/2/2014 στο μπλόκο του Σουληναρίου μαζί με τους Αγρότες.
Οι πολιτικές των μνημονίων πού νομοθετούνται σήμερα για τους αγρότες, είναι επιταγές της συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧ, και της κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Είναι οι ίδιες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μεγάλου Κεφαλαίου, πού κατάργησαν συμβάσεις και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, πού ιδιωτικοποιούν την υγεία κλείνουν Νοσοκομεία καταργούν την πρωτοβάθμια υγεία, συγχωνεύουν και ιδιωτικοποιούν την δημόσια παιδεία. Είναι η ίδια πολιτική πού ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο ,( ενέργεια, νερό Δημόσια Γή , ορυκτό πλούτο, Λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομο.
Όλα παραδίνονται στο ντόπιο και Ξένο Μεγάλο Κεφάλαιο.
Αντιπροσωπεία των ταξικών Σωματείων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα βρίσκονται αύριο (σήμερα) δίπλα στους Αγρότες έξω από την Εφορία μαζί με τους επαγγελματιοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ».
ΑΠΟ ΤΗΝ Ρ.Α.ΚΙ.
Στήριξη προσφέρει η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των αγροτών.
Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων και των μεγαλεμπόρων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. και στις απειλές για πλειστηριασμούς από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο Ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.
Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνθήκες των μικρών και μεσαίων αγροτών στέκεται απέναντι σ’ όλη αυτή την προσπάθεια αποδεκατισμού τους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους. Για εμάς πρέπει μέσα από τους αγώνες και την συμμετοχή όλων ν’ ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας».
Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
Για ώρες είχαν αποκλείσει οι αγρότες, την Τρίτη, με τα τρακτέρ τους, το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ), στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που παρέμεινε κλειστή, οι αγρότες είχαν αναρτήσει πανό, ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Οι αγρότες στον αγώνα τους έχουν την στήριξη των ιδιοκτητών ταξί, του Εμπορικού Συλλόγου των Γαργαλιάνων αλλα και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης. Διακριτιτή ήταν η παρουσία Αστυνομίας.
Οι κινητοποιήσεις κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σε δηλώσεις του, στο radio 936, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η αγροτιά διεκδικεί το αυτονόητο για επιβίωση των αγροτών με τις οικογένειές τους, πιστεύοντας ότι τα νέα φορολογικά μέτρα δεν θα συρικνώσουν απλώς το εισόδημα των παραγωγών αλλά κυρίως θα ερημώσει η ύπαιθρος με όσα συντελούνται», αποσαφηνίζοντας ότι οι αγρότες επιθυμούν να φορολογηθούν, άλλα δίκαια. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το καλλιεργητικό κόστος και το κόστος μεσαζόντων οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό, ζητώντας από την πολιτεία να ληφθούν άμεσα μέτρα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.