ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η συνάντηση Τσίπρα- Βουδούρη στέλνει «περαστικά» σε Αριστερή Πλατφόρμα και στους λοιπούς διαφωνούντες…

TSIPRASΣύμφωνα με δημοσιεύματα, ηγετικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του πολιτικού φορέα «Κοινωνία Πρώτα», υπό τον Οδυσσέα Βουδούρη, και συμφώνησαν «στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής». 
Κατόπιν αυτού, το θέμα της υποψηφιότητας Βουδούρη έχει κλείσει και τυπικά. Έτσι, έχοντας ήδη «σφραγίσει» και επισήμως την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Οδυσσέα Βουδούρη για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε το απόγευμα στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη συνάντηση Τσίπρα – Βουδούρη συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας και οι Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης, από δε την «Κοινωνία Πρώτα», οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Μαρία Δημητροπούλου και Στέλιος Στυλιανίδης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να εκπονηθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και στη διεύρυνση της συνεργασίας τους, σε πρώτη φάση, μέσα από τα κινήματα πολιτών και με προσανατολισμό στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο τι θα κάνει η Αριστερή Πλατφόρμα και τα τοπικά στελέχη που διαφωνούν με την υποψηφιότητα Βουδούρη. Θα βοηθήσουν στην εκλογή του ή θα απόσχουν επιδεικτικά του προεκλογικού αγώνα; Όπως και να έχει, βαριά είναι η σκιά της διαφωνίας όχι μόνο στο θέμα Βουδούρη, αλλά και σε άλλες επιλογές της ηγετικής ομάδας, ιδιαίτερα στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Γιώργου Σταθάκη. Μεγάλο το στομάχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραφυλά το έλκος και η διάτρηση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.