ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εκλεισαν την εθνική οδό στη Νίκαια και οι Μεσσήνιοι στο Σουληνάρι

PETRAKOS AGROTESΕΠΙ ΜΙΑΜΙΣΗ και πλέον ώρα παρέμεινε κλειστή, χθες το μεσημέρι, η Εθνική Οδός στο ύψος του «μπλόκου» της Νίκαιας όπου συγκεντρώθηκαν, συμμετέχοντας σε μεγάλο συλλαλητήριο. Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε υπό την στενή παρακολούθηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να βγουν στο οδόστρωμα της εθνικής, όπου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες και αγρότες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών και μαζί με τα τρακτέρ παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τον τόνο στο συλλαλητήριο.
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος πήγε χθες στο Πεταλίδι και συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού Πεταλιδίου και στη συνέχεια μετέβη το «μπλόκο» των αγωνιζόμενων αγροτών στο Σουληνάρι.
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες ζήτησαν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματα τους.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα τους. Τα άγρια μέτρα φορολόγησης των αγροτών οδηγούν τους αγρότες στον αφανισμό. Τόνισε ότι τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων στην πλειοψηφία των αγροτών, η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στην και θα ζητήσει για μια ακόμη φορά να καταργηθούν τα μέτρα της φορολογίας για τους μικρομεσαίους αγρότες που ψήφισε η συγκυβέρνηση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.