ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αυτοψία Στ. Αναστασόπουλου σε Αβραμιού και Λευκοχώρα

Αυτοψία Στ. Αναστασόπουλου σε Αβραμιού και Λευκοχώρα
Σε Αβραμιού και Λευκοχώρα βρέθηκε σήμερα συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μεσσήνης, ο δήμαρχος της περιοχής Στάθης Αναστασόπουλος. Ο κ. Αναστασόπουλος είδε από κοντά την πορεία του μεγάλου έργου υποδομής που αφορά στην αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό Αβραμιού – Λευκοχώρας,ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη και μια μεγάλη εργολαβία που αφορά την αποκατάσταση  οδοποιίας της πυρόπληκτης Τοπικής Κοινότητας Αβραμιού.Αναλυτικά ο κ. Αναστασόπουλος σήμερα βρέθηκε στην περιοχή για αυτοψία των έργων που ακολουθούν, ενώ έκανε και σχετική ενημέρωση για την πορεία τους.
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε σήμερα η εγκατάσταση του αναδόχου του έργου: «Αποκατάσταση  οδοποιίας πυρόπληκτης Τοπικής Κοινότητας Αβραμιού, ΔΕ Μεσσήνης» με προϋπολογισμό 300.000,00 € .  Το έργο αφορά μικρής κλίμακας επεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας στο οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Αβραμιού, με εργασίες κατά μήκος του δρόμου Αβραμιού – Δρακονερίου, όπως κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου κατά τμήματα, βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων στις στροφές και ασφαλτοστρώσεις.Το έργο αυτό έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές. Ανάλογες εργολαβίες  με χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βαλύρας, όπου υλοποιείται το έργο:  «Βελτίωση οδοποιίας πυρόπληκτης Τ.Κ. Βαλύρας & βελτίωση οδού Βαλύρα – Ιερά Μονή Βουλκάνου, ΔΕ Ιθώμης» με χρηματοδότηση 570.000,00 € και στην περιοχή της ΔΕ Βουφράδας, όπου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για το έργο : «Βελτίωση οδού Πελεκανάδα – Μηλιώτη ΔΕ Βουφράδος» με χρηματοδότηση 450.000,00 € .
Αποχέτευση – βιολογικός καθαρισμός Αβραμιού Λευκοχώρας
Στην Τ.Κ. Αβραμιού  εξελίσσεται ικανοποιητικά και το   έργο της αποχέτευσης, το οποίο υλοποιείται στις τοπικές κοινότητες Αβραμιού και Λευκοχώρας, προϋπολογισμού 2.600.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.   Το έργο υλοποιείται σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα, συγκεκριμένα  πραγματοποιούνται εργασίες στο βιολογικό αλλά και στα δίκτυα των δύο οικισμών. Παράλληλα,   γίνονται όπου  είναι δυνατό  και  αποκαταστάσεις τ ου οδοστρώματος. Στην Τ.Κ. Λευκοχώρας αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί το εσωτερικό  δίκτυο του οικισμού. Αναμένεται  το  καλοκαίρι η ολοκλήρωση του έργου ενώ μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 40% του φυσικού αντικειμένου και έχει απορροφήσει 700.000 € περίπου.
Είναι ένα έργο εξαιρετικής σημασίας  που αποδεικνύει την ευαισθησία της δημοτικής αρχής στην εκτέλεση ποιοτικών έργων  προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου και στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν ο Δήμος δρομολόγησε μικρό λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των μαθητών της Τ.Κ. Λευκοχώρας, επειδή το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελεί τα μαθητικά δρομολόγια δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους μαθητές. Αυτό  πραγματοποιήθηκε  μετά από αίτημα των κατοίκων, για μικρή χρονική διάρκεια και από την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΤΕΛ θα υλοποιεί κανονικά τα δρομολόγια.
Ύδρευση   Αγίου  Παύλου
Ένα σημαντικό ακόμα έργο θα υλοποιηθεί άμεσα στην Τ.Κ. Αβραμιού και αφορά το τελευταίο τμήμα του έργου της μεταφοράς νερού ύδρευσης από τις πηγές του Αγίου Παύλου. Το  τμήμα  αυτό του έργου με προϋπολογισμό 3.300.000 € έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στη διαδικασία συμβασιοποίησης.   Ο ανάδοχος του έργου της ύδρευσης κατά προτεραιότητα θα υλοποιήσει το δίκτυο στο τμήμα  Αβραμιού – Δρακονέρι αλλά και το τμήμα της Λευκοχώρας, για να γίνουν στη συνέχεια οι εργασίες των ασφαλτοστρώσεων που προβλέπονται.  Αυτό  για να μην προκύψουν ζητήματα που σχετίζονται με νέες εκσκαφές σε τμήματα που έχουν γίνει αποκαταστάσεις.  

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.