ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο αξιολόγησης και κατάργησης Νομικών Προσώπων

ADEDYΣΕ 24ΩΡΗ απεργία κατέρχονται, σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που επιβάλλει την αξιολόγησή τους και την συγχώνευση ή κατάργηση Νομικών Προσώπων. Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ- ΟΤΑ και στηρίζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, που η υπογράφει η πρόεδρος Νικολίνα Λέκκα, επισημαίνεται: 
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει την άμεση κατάργηση 23 οργανισμών, νέο τρόπο αξιολόγησης από τους Προϊστάμενους των υπηρεσιών, με αυθαίρετη ποσόστωση και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια. Οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν χαμηλά, θα βρίσκονται σε δυσμενή θέση και θα αντιμετωπίσουν απόλυση. Επίσης θα επανεξεταστούν οι υπάλληλοι που έχουν μονιμοποιηθεί με προεδρικά διατάγματα.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο Δημόσιο Τομέα να υπερασπιστούν το εργασιακό τους δικαίωμα και την αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση. Περιθώρια να αδιαφορήσουμε δεν υπάρχουν και θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις.
Το Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού θα πραγματοποιήσει αύριο συγκέντρωση στο Διοικητήριο, στην οδό Ψαρρών 16 και ώρα 10.30 π.μ.».
ΠΟΕ- ΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ συμμετέχει στην απεργία και καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει: Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλει ακόμη περισσότερο «αίμα» Δημοσίων Υπαλλήλων στο βωμό του μνημονίου.
Σε δική του ανακοίνωση το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Καλούμε κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, χωρίς καμιά καθυστέρηση, με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλα, όλοι να ενημερωθούν και όλοι να κατεβούν στους δρόμους.
Να νεκρώσει το Δημόσιο!
Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια που στο στόχαστρό τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.