ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη

ARXAIA MESSHNHΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά το 3o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου.
Η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., και θα διαρκέσει έως 10 Απριλίου. Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν δεκαοκτώ ομάδες μαθητών– σπουδαστών από την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Κίνα.
Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίες ή κωμωδίες) από μαθητές και σπουδαστές– φοιτητές. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική, βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Καθιερώθηκε ως θεσμός από το έτος 2012 από το Νομικό Πρόσωπο «Αρχαία Μεσσήνη», του Δήμου Μεσσήνης, και έκτοτε υλοποιείται κάθε έτος την άνοιξη. Κατά τη διάρκειά του σχολεία από όλη την Ελλάδα προγραμματίζουν τις εκδρομές τους και επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του φεστιβάλ.
Για την υλοποίηση των προγραμματιζόμενων δράσεων φέτος αλλά και το έτος 2015, ο Δήμος Μεσσήνης χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση » με το ποσό των 263.500 ευρώ, κατόπιν επιτυχούς προσπάθειας του τμήματος προγραμματισμού και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθανασόπουλου αλλά και του αντιδημάρχου Δαβίλα, υπευθύνου των πολιτιστικών του Δήμου.
Οι δράσεις αυτές απευθύνονται και για τα δύο έτη σε περίπου 20.000 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ ή θα παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις ή θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Πιο αναλυτικά οι χρηματοδοτούμενες δράσεις περιλαμβάνουν:
α) ενέργειες οργάνωσης και υποστήριξης της διαμονής, σίτισης και μετακίνησης συμμετεχόντων και συντελεστών της πράξης,
β) δαπάνες προώθησης ανάδειξης και αξιολόγησης του Φεστιβάλ αλλά και
γ) δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό.
Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός οράματος του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που θέλει τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης να αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνές περιβάλλον για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, μεταδίδοντας μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ένα πυρήνα αξιών που χαρακτηρίζουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο ελληνικό δράμα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.