ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Με την Αναπαράσταση κορυφώνεται ο γιορτασμός της επετείου απελευθέρωσης της Καλαμάτας

anaparastasi 23 martiouΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι πολλαπλές εκδηλώσεις Δήμου και τοπικών φορέων για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.
● Σήμερα το βράδυ, στις 8:30, στην Πλατεία Όθωνος, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με «Τραγούδια από τους αγώνες του λαού µας». Συµµετέχουν: Η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΤΑΞΙΜ», κλέφτικα τραγούδια θα αποδώσει ο Βαγγέλης Κώτσου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή των οπλαρχηγών – καπεταναίων, Παραδοσιακοί Χορευτικοί Σύλλογοι της Καλαμάτας.
● Αύριο το μεσημέρι το μεσημέρι, στις 2:00, στο Κάστρο Καλαμάτας ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, μετά από δοξολογία και αρτοκλασία στο Εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα παρουσιάσει μικρή ιστορική ανασκόπηση για τους αγωνιστές του 1821 και για τη ζωή του Νικηταρά και του Κολοκοτρώνη. Επίσης, θα διαβαστεί ο «Λόγος του Κολοκοτρώνη», τον οποίον εκφώνησε στην Πνύκα μπροστά σε μαθητές και δασκάλους. Η εκδήλωση, θα κλείσει με δημοτικούς χορούς. Στη συνέχεια, τα μέλη του Μορφωτικού θα μετάσχουν στην Αναπαράσταση.
● Στις 15:00 θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της Αναπαράσρασης της απελευθέρωσης της Καλαμάτας. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, του Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Συρίγος. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία 23ης Μαρτίου και θα κορυφωθούν με την παρέλαση μαθητών, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.