ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Διάλογος και αντεγκλήσεις στη συζήτηση για την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη

MAKARHSΕΓΕΙΡΕ η πλάστιγγα τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του γιατρού Μανώλη Μάκαρη και στο Δίκτυο Ενεργών Πολιτών κι έτσι θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του δημοτικού συνδυασμού που εκτός από το Δίκτυο θα έχει την υποστήριξη των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων Πράσινων. Η συνεδρίαση στο Rex για την τελική απόφαση υπήρξε ουσιαστική με αντικρουόμενες απόψεις αλλά και πνεύμα διαλόγου ενάντια στη γνώριμη κομματική εσωστρέφεια. Η εισήγηση του Σταμάτη Μπεχράκη μπορεί να υπήρξε συγκινησιακά φορτισμένη αλλά με εξαρχής ξεκάθαρη επιχειρηματολογία υπέρ της υποψηφιότητας Μάκαρη. Προς την ίδια κατεύθυνση και οι τοποθετήσεις του Βασίλη Αμανατίδη, του Γιώργου Ψυχογιάννη, του Νίκου Πατσαρίνου, της Σταυρούλας Αγρίου, του Θόδωρου Σινάνη, του Κώστα Γκότση, του Σπύρου Μωρακέα, του Μάκη Λεβέντη κ.ά., ενώ οι διαφοροποιημένες θέσεις χειροκροτήθηκαν κι αυτές χωρίς ωστόσο να αντιστρέψουν το κλίμα.
Τονίστηκε επίσης ότι ο Μάκαρης μπορεί να προέρχεται από το χώρο της ΝΔ αλλά είναι «κοινωνικά αριστερός» και υπόδειγμα ανιδιοτελούς στάσης και είναι πρόσωπο που συγκεντρώνει ευρύτερη αποδοχή. Όπως τονίστηκε το «Δίκτυο» θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας ευρύτερης παράταξης με ψηφοδέλτιο νίκης και στόχο την ανατροπή στα δημοτικά τεκταινόμενα.
Επισημάνθηκε επίσης ότι η υποψηφιότητα Μάκαρη έχει ρίσκο αλλά βρίσκεται στο πλαίσιο των προγραμματικών αρχών που το «Δίκτυο» εξαρχής έχει θέσει. Η συνεδρίαση μπορεί να κράτησε αρκετά αλλά τελικά μπορεί να πει κανείς ότι υπήρξε εποικοδομητική και με το διάλογο να είναι ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής, παρά τις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν.
Μακάρι και άλλοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί να έκαναν το ίδιο.
Θ.Π.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.