ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Κερατέα θα γίνει η Καλλιρρόη αν φέρουν εκεί τα σκουπίδια»!

TSOYKALHS STATHIS«ΜΕΧΡΙ ο Δήμος Οιχαλίας να μπορέσει να μετατρέψει σε πλούτο τα σκουπίδια του (υπολογίζω σε δύο χρόνια να έχει γίνει αυτό), θα μετατρέψω την Καλλιρρόη σε Κερατέα, αν επιχειρήσουν να φέρουν εκεί τα σκουπίδια».
Με αυτή την προωθημένη και ανατρεπτική θέση απάντησε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best, ο υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας Στάθης Τσουκάλης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών με άλλους υποψηφίους, αλλά αυστηρά σε προγραμματική βάση, ενώ αποκάλυψε ότι έχει έτοιμο τον συνδυασμό για τις εκλογές, αναφερόμενος και σε πτυχές του προγράμματός του, το οποίο παρουσίασε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά όπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.
ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Ενα νέο μοντέλο αυτοδιοικητικής διαχείρισης για το Δήμο Οιχαλίας φιλοδοξεί να εφαρμόσει, αν εκλεγεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Τσουκάλης παρουσιάζοντας τις προτάσεις του προγράμματός του παρουσία πολλών φίλων του.
Το όνομα του συνδυασμού είναι το σύνθημα: «Ανασυγκρότηση, Ελπίδα, Αναγέννηση» που αποτελεί και το τρίπτυχο στο οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος εστίασε τις προτάσεις που παρουσίασε.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο για την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, οδυνηρά αποκαλυπτικό στα όσα παρουσίασε με τις εικόνες εγκατάλειψης και υποβάθμισης που υφίσταται η περιοχή.
Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Στάθη Τσουκάλη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Οι δήμαρχοι ως τώρα έκαναν στην Κεντρική Εξουσία μόνο αιτήσεις. Είναι ο καιρός πια να πάψουμε να είμαστε επαίτες. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο Δήμο είναι πρωτόγνωρο αλλά είναι εφικτό, εύκολο και γρήγορο. Μπορεί να παραχθεί πλούτος ο οποίος θα διανεμηθεί και θα διαχειρίζεται μέσω των δημοτών των δημοτικών διαμερισμάτων. Θα δημιουργηθεί εργοστάσιο διαχείρισης βιομάζας όπου ο Δήμος θα προσφέρει το οικόπεδο, τις υποδομές και τη βιομάζα και ο επενδυτής θα βάλει τα ανάλογα κεφάλαια.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη οι πρώτες ενέργειες και υπάρχει ενδιαφέρον για την κοινοπραξία Δήμου – επενδυτή όπου ο Δήμος θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο θα καθαρίσουμε το περιβάλλον και τα απόβλητα θα γίνουν χρήμα. Αποκλείονται οι τεχνολογίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Δεν επιτρέπεται η καύση και η ταφή αποβλήτων σε χωματερές. Τα απόβλητα πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν πόροι και χρειάζεται να διεκδικηθούν κονδύλια για τα έργα αυτά».
Τα όσα υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος τεκμηρίωσε με επιστημονικό τρόπο ο Δημήτρης Κανακόπουλος μηχανολόγος-μηχανικός, δημιουργός της εταιρείας: «Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Ενέργεια» και πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Κομποστοποίησης, ο οποίος εξήγησε πως με την αξιοποίηση των αποβλήτων με φιλικούς τρόπους για το περιβάλλον θα υπάρξουν έσοδα για το Δήμο ενώ τόνισε πως η βιομάζα στην περιοχή είναι άφθονη.
Τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία με δυναμισμό και εκθείασε το δυναμισμό που επιδεικνύει ο υποψήφιος δήμαρχος θέλοντας να διεκδικήσει για το καλό των δημοτών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.